Afbeelding

Live verkiezingsdebat vanuit Studio Idee

Hoe gaat Stichtse Vecht stemmen voor Tweede Kamer?

LOENEN > Op 17 maart kiest Nederland een nieuwe Tweede Kamer. In de aanloop naar de verkiezingen verzorgt Studio Idee in Loenen op 3 en 4 maart twee verkiezingsdebatten.


Kandidaat Kamerleden gaan met elkaar in debat en er wordt gekeken naar wat dat betekent voor Stichtse Vecht.
Om de verschillen tussen de partijen duidelijker naar voren te brengen zijn de partijen verdeeld over twee avonden. Op 3 maart debatteren de partijen die als links van het midden kunnen worden gezien. Op 4 maart is het de beurt aan de partijen die zich aan de rechterzijde bevinden.

De gespreksleider op beide avonden is, journalist Margreet Spijker. De thema’s op beide avonden zijn: werk en inkomen, zorg en samenleving en milieu en klimaat. Verder zal worden ingegaan op (digitale) veiligheid en de landelijke woningopgave.

Aanwezige partijen debat 3 maart: GroenLinks, Noortje Thijssen (19), PvdA, Alptekin Akdogan (25), PvdD, Maarten van Heuven (9). Volt, Martin Gravelotte (5), Bij1, kandidaat nog onbekend. Aanwezige partijen debat 4 maart: CDA, Derk Boswijk (14), D66, Lisa van Ginneken (20), NLBeter, Esther Fenema (1), 50PLUS, Ron van Reenen (9) en VVD, uitgenodigd maar nog onzeker of er een kandidaat komt.

Door corona worden de avonden anders georganiseerd dan we gewend zijn. De kandidaat-Tweedekamerleden zullen in Studio Idee live met elkaar in debat gaan. Publiek is helaas niet toegestaan. De debatten zijn daarom online via een livestream te volgen. Gewoon vanuit de ‘luie’ stoel'!
Via de chat kunnen inwoners vragen stellen aan de politici.
Voor meer informatie en de link naar de livestream ga je naar studioideeloenen.nl.
De inloop begint op beide avonden om 19.50 uur en de debatten zullen om 20.00 uur beginnen en duren ongeveer tot 22.00 uur.