Spandoek

MAARSSEN > Onbekenden hebben tussen donderdag 18 februari 18.00 uur en zaterdag 20 februari 12.00 uur het PvdA-verkiezingsspandoek op de hoek Van Lingelaan/Dr. Plesmanlaan in Maarssen gestolen. De PvdA Stichtse Vecht heeft aangifte gedaan bij politie. Het bestuur van de PvdA Stichtse Vecht is boos en teleurgesteld dat mensen hiermee de verkiezingen proberen te verstoren. Als iemand wat gezien heeft, horen zij dat graag. Neem dan contact op met de politie of met de PvdA Stichtse Vecht via secretaris@pvda-stichtsevecht.nl.


Motorcross

VLEUTEN > De politie heeft zondag een grote groep motorcrossers en toeschouwers weggestuurd bij de Haarrijnseplas. De groep was al de hele middag aan het racen op het braakliggende stuk grond tegenover Maarssenbroek. Daar staat de nieuwe woonwijk Haarrijn gepland, maar nu is nog niet begonnen met de bouw. Al geruime tijd zorgen motorcrosses in het weekend voor problemen en overlast, maar nu kwamen er wel erg veel klachten van bewoners uit Maarsenbroek op de mooie lentedag. Ook Samen Stichtse Vecht trok aan de bel. De politie Stichtse Vecht kon niets doen, het is Utrechts grondgebied. Later op de dag maakte de politie Vleuten-De Meern dan toch een einde aan de overlast. De locatie zal nu extra in de gaten worden gehouden.


Chocolade

UTRECHT > Het verhaal rond de man die maandenlang vrouwen lastigviel in de wijk Lunetten kreeg deze week een mierzoet einde. Twee weken geleden pakte de politie een 18-jarige man op, die ervan verdacht wordt dat hij meerdere vrouwen mishandelde. De opluchting van bewoners van Lunetten en Hoograven vertaalde zich deze week in een traktatie voor de politie. Die kreeg honderd chocoladerepen met een bedankbriefje erbij, meer op www.varnws.nl.