Afbeelding

Handtekeningen voor nieuw Ronald McDonald Huis

REGIO > Binnen enkele dagen hebben al meer dan 100.000 mensen de petitie van Ronald McDonald Huis Utrecht getekend.


De petitie is gestart omdat het Huis moet verhuizen en de dupe dreigt te worden van bureaucratische regels. Het overweldigende aantal handtekeningen is een impactvol signaal naar Provincie Utrecht over de aanstaande verhuizing. De petitie is een oproep aan de Provinciale Staten.

Op 10 maart stemmen zij over de nieuwe locatie voor het Ronald McDonald Huis. Adjunct-directeur van het Kinderfonds, Miranda Noorlander: ‘Dit overweldigende aantal handtekeningen geeft aan hoe belangrijk het is om ouders en hun zieke kind dicht bij elkaar te brengen. Wij hopen dat deze petitie de provincie helpt om hun hart te laten spreken.'

Op de huidige plek van Ronald McDonald Huis Utrecht op het Utrecht Science Park komt een parkeergarage. Het gebied wordt zo duurzamer en autoluwer gemaakt. Samen met alle betrokken partijen, UMC Utrecht, Universiteit Utrecht, en Prinses Máxima Centrum is een nieuwe locatie voor Huis Utrecht voorgesteld, dicht bij de twee ziekenhuizen op Utrecht Science Park.

Gedeputeerde Staten van de Provincie adviseert negatief over deze nieuwe plek. Een ‘rode contour', de grens van stedelijk gebied moet worden verschoven. Ook vrezen zij dat de UNESCO-nominatie van de nabijgelegen Nieuwe Hollandse Waterlinie aangepast moet worden.

Het Kinderfonds stelt, samen met betrokken partijen, dat deze vrees ongegrond is. Er wordt drie keer zoveel groen teruggegeven aan het natuurgebied.