Bloemenlint

BREUKELEN > De wijkcommissie Breukelen-Noord is bijzonder verheugd dat er een structurele oplossing is gevonden voor het onderhoud van de drie bloemenlinten in Breukelen Noord. De gemeente heeft deze bloemenlinten opgenomen in het beheersysteem van de gemeente Stichtse Vecht, hetgeen inhoudt dat ze in het reguliere onderhoud worden meegenomen. Eenmaal per jaar wordt 80% van het oppervlak gemaaid en 20% blijft staan als overjarige planten voor insecten. Het jaar daarop blijft er weer een andere 20% staan. Het maaisel wordt afgevoerd. 'We kijken nu helemaal uit naar een mooi voorjaar met goed onderhouden bijenlinten in onze bijvriendelijke gemeente', aldus de wijkcommissie.


Geluidsscherm

VREELAND > In de avonden en nachten tot en met 5 maart plaatst de provincie Utrecht een innovatief geluidsscherm (Whiswall) bij Vreeland, tussen het kruispunt van de N201 met de Singel en de brug over de Vecht. De voorbereidende werkzaamheden zijn al in de eerste week van februari afgerond. Het plaatsen zelf is vanwege het winterse weer opgeschoven naar maart. De Whiswall maakt deel uit van het Actieplan Omgevingslawaai van de provincie Utrecht waarin maatregelen zijn opgenomen voor het terugdringen van geluidsoverlast in stedelijke en landelijke gebieden. De werkzaamheden vinden plaats vanaf woensdagavond 3 maart, 20.00 uur tot zaterdagochtend 6 maart, 05.30 uur. Voor deze werkzaamheden is een halve rijbaanafzetting nodig. Het verkeer wordt beurtelings langs de werkzaamheden geleid. De werkzaamheden vinden alleen plaats tussen 20.00 uur ’s avonds en 05.30 uur de volgende ochtend. Overdag zijn er geen werkzaamheden en is er dus ook geen sprake van een om-en-omregeling voor het verkeer. De laatste klus is het verwijderen van de tijdelijke barrier, in de nacht van 5 op 6 maart. Hierna kan het verkeer weer normaal gebruikmaken van de weg.


De Sirkel

MAARSSEN > De winkel aan de Nassaustraat geeft op alle kleding, schoeisel, tassen en riemen 50 % korting. In de winkel aan de Diependaalsedijk is er heel veel outlet kleding en schoeisel en tassen vanaf 1 euro. Deze actie is tot en met 13 maart. 'Voor een bezoek aan de Nassaustraat belt u (0346) 763405 en voor de Diependaalsedijk (0346) 590361. Er zit minimaal 4 uur tussen uw reservering en bezoek', aldus de kringloopwinkel. 'U kunt dan 20 minuten winkelen (inclusief afrekenen) in onze winkel. Wij plannen maximaal 2 verschillende klanten (zonder kinderen) in per 20 minuten. Het dragen van een mondkapje blijft verplicht en ook dient men zorg te dragen dat er 1 ½ meter afstand gehouden wordt. Hoewel dit een heel andere beleving geeft dan u van onze winkels gewend bent, hopen wij u toch graag weer in onze winkels te verwelkomen. De inbreng is gedurende onze openingstijden op de locatie aan de Diependaalsedijk. Ook halen wij weer gratis de herbruikbare goederen binnen de gemeente op als u (0346) 590361 belt. De afgelopen periode hebben wij niet stilgezeten. Onze winkels staan vol en er zijn veel nieuwe goederen te vinden.