Het bewuste vat wordt bekeken en afgevoerd. Foto Ryan Poll
Het bewuste vat wordt bekeken en afgevoerd. Foto Ryan Poll Foto: Ryan Poll

Onderzoek naar vat met drugsafval bij Bosdijk

KOCKENGEN > Op de Bosdijk bij Kockengen is vrijdagochtend een groot vat met vermoedelijk drugsafval gevonden.


De politie kreeg een melding van een boswachter, die het vat zag liggen. Ook de brandweer van Kockengen en de Milieudienst werden gewaarschuwd. De omgeving werd afgezet en er zijn metingen verricht. Daarna werd het verdachte vat afgevoerd voor nader onderzoek. Het dumpen van drugsafval in buitengebied en natuurstroken is een trend en een gevaarlijke ontwikkeling.
'Wij zijn nu opzoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Komt u vaker in het buitengebied en valt u iets op met betrekking tot drugs? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.' zo is de oproep van de politie.

Ook burgemeester Ap Reinders heeft herhaaldelijk opgeroepen om zich te wapenen tegen ondermijning en illegale activiteiten, zoals de fabricage van drugs en het dumpen van de restanten. Het tijdig melden van verdachte zaken is daarbij essentieel, zo laat de burgemeester optekenen.
'Juist in deze ongekende tijden met alle financiƫle gevolgen van de coronacrisis moeten inwoners en ondernemers alert zijn op ondermijning. Mijn oproep is daarom: meld activiteiten, die u niet vertrouwt, aan de politie of aan de gemeente.
Dat kan door 112 of 0900-8844 te bellen of door online een melding te doen bij gemeente en politie. Voor anonieme meldingen kunt u terecht bij Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De gemeente is daarbij sinds enige tijd aangesloten. Anonieme meldingen over illegale praktijken behandelt de politie serieus en zorgvuldig.'

Afbeelding