Vals geld

REGIO > De politie waarschuwt voor valse euromunten en de bijbehorende wisseltruc. In Utrecht zijn enkele winkeliers al de dupe geworden van de wisseltruc, waarbij ook kinderen worden ingezet, De kinderen komen de winkel in met een handje kleingeld met de vraag of dat kan worden omgewisseld voor een briefje. Maar niet al het muntgeld is echt. 'Uit onderzoek bleek dat de twee-euromunten vals zijn. Er ontbreken namelijk echtheidskenmerken. Zo staat er geen schrift op de rand van de munten. Wees gewaarschuwd en bel de politie, als iemand probeert dit soort munten in te wisselen', zo is de waarschuwing van de politie in de regio.


Nepwapens

MAARSSENBROEK > De politie Stichtse Vecht waarschuwt nogmaals voor het gebruik en dragen van nepvuurwapens. 'Op donderdag 25 februari rond 13.15 uur, werden collega's gestuurd naar een melding in Maarssenbroek. Ter plaatse bleek dat de melder, een voorwerp had gevonden, dat leek op een echt vuurwapen. De collega's deden onderzoek en het bleek 'gelukkig' een nepvuurwapen te zijn', aldus de politie. 'Het is verboden om een (nep)vuurwapen bij je te hebben. Ga je er toch mee de straat op, of neem je het bijvoorbeeld mee naar school, dan loop je het risico dat een agent ingrijpt en zijn wapen trekt. Verder wordt het (nep)vuurwapen in beslag genomen en krijg je een proces-verbaal. Ook kun je een strafblad krijgen.'


ChristenUnie-SGP

STICHTSE VECHT > De fractie van ChristenUnie-SGP is versterkt met het nieuwe commissielid Victor van Dijk. De Maarssenbroeker werd dinsdag in de raadsvergadering geïnstalleerd. De fractie van de raadsleden Ike Roetman en Frans de Ronde uit Maarssenbroek heeft al twee commissieleden, Wilke Sloesarwij uit Nieuwer Ter Aa en Kees van Vuuren uit Kockengen.