Vorige maand ging het weer heel erg mis ter hoogte van De Heul.
Vorige maand ging het weer heel erg mis ter hoogte van De Heul. Ryan Poll

Haast geboden bij aanpak veiligheid Rijksstraatweg

LOENEN > De neuzen staan allemaal dezelfde kant op als het gaat om de aanpak van de onveilige oversteek over de Rijksstraatweg bij De Heul in Loenen.


De motie van het CDA voor snelle aanpak van de verkeersveiligheid werd mede-ingediend door veel andere fracties en werd dinsdag in de gemeenteraad unaniem aangenomen. Dan is er nog de petitie van de bewoners, het overleg van de wethouder met de provincie, de eigenaar van de weg, en de toezegging van de provincie dat inwoners suggesties kunnen indienen voor maatregelen.
En toch was er nog wat scepsis over het tempo, omdat de provincie eigenlijk pas begin 2022 iets aan de weg wil gaan doen, volgens de bestaande planing. De snelheid zou dan omlaag gaan naar 60 kilometer per uur. 'Dit mag niet meer gebeuren', zo verwees CDA-raadslid Sarah van Lindenberg-Hess naar het ongeluk vorige maand, waarbij een 10-jarig meisje ernstig gewond raakte toen zij bij het oversteken werd geschept door een automobilist. 'Én anders maar tijdelijke maatregelen, we moeten morgen beginnen.'
De urgentie is bij iedereen wel duidelijk, maar nu moet dat nog vertaald worden in een snelle aanpak, ook al is de weg niet van de gemeente.
Wethouder Klomps heeft deze week nog verder overleg met de besturen van de sportclubs op De Heul en zit snel met de provincie aan tafel om concrete afspraken te maken. De raad en bewoners hebben duidelijk gemaakt, dat zij niet zitten te wachten op omslachtige bureaucratie, maar dat er heel snel iets moet gebeuren aan de onveilige oversteekplaatsen.