Paastulband

MAAARSSENBROEK > Voor de komende paasdagen kunt u tulbanden bestellen. De opzet is om er één voor jezelf en één voor een ander te kopen. Of beide weggeven mag natuurlijk ook. Iedereen heeft in zijn netwerk wel een dierbare, eenzame, zieke of iemand die aandacht kan gebruiken. Wat is het dan mooi om in de week voor Pasen daar langs te gaan en een lekker tulbandje af te geven en de nodige aandacht te geven. Ze gaan ze per twee verkopen voor 10 euro maar 4 of 6 mag natuurlijk ook. Ze zijn straks te bestellen via de webshop ark-acties.nl, tot en met 24 mrt. Maar ook telefonisch bij Frits Mantel 06-51419846 en Frans Nieuwerth 06-22925490. Ze kunnen dan op zaterdag 27 maart opgehaald worden in De Ark tussen 10.00 en 13.00 uur, maar indien nodig kan bezorgen op de 27e ook. Dan heeft u een hele week om ze zelf weg te brengen. De opbrengst komt ten goede aan De Ark.


Spandoek

MAARSSEN > Vorige maand was het PvdA-spandoek voor de Tweede Kamerverkiezingen ineens verdwenen. Het doek op de hoek Van Lingelaan/ Dr. Plesmanlaan was gestolen, tot grote droefheid van de partij. Maar de PvdA bestelde een nieuw spandoek, maar ineens was donderdag het oude spandoek terug, maar wel met een aangepaste tekst. ‘Met een steunbetuiging: stem het kabinet weg! Wij willen ook dat het kabinet plaatsmaakt voor een links kabinet. Maar dat lukt het beste door te stemmen op de PvdA en niet door ons spandoek te vernielen’, zo laat het bestuur weten.


Mobiele camera

BREUKELEN > 'Ja, er is nog steeds overlast in Breukelen-Noord, maar het gaat om kleine incidenten en het plaatsen van een mobiele camera is dan ook niet aan de orde. 'De inzet van een tijdelijke, mobiele camera als onderdeel van een breder maatregelenpakket is op dit moment niet noodzakelijk en ook juridisch niet mogelijk. Het plaatsen van een camera is vooralsnog een te zwaar middel’, zo antwoordt het college op vragen van de PVV naar aanleiding van een artikel in VARnws en de publicatie in de nieuwsbrief van de wijkcommissie over het gevoel van onveiligheid in de buurt. De PVV wilde weten of de camera, gezien het succes van eerdere plaatsingen, terug kon worden geplaatst. Maar dat is niet nodig volgens de gemeente. ‘Gemeente, politie en Jeugd-Punt spannen zich in overleg met de inwoners én de jongeren in om de overlast uit te bannen. Uit contact met de wijkcommissie en de politie is gebleken dat er een relatief klein aantal incidenten recent is geweest in Breukelen-Noord. Dit staat niet in verhouding tot de structurele overlast die eerder in de wijk geweest is. Daarmee wordt op dit moment dan ook niet voldaan aan de juridische voorwaarden om een camera te mogen plaatsen. Bovendien zijn de huidige maatregelen tot nu toe toereikend en is er goed contact met de jongeren in Breukelen-Noord.