Gilde Utrecht

UTRECHT > Op donderdag 18 maart gaan we terug in de tijd. Hoe was het om in de jaren ’50, ’60 en ’70 op te groeien in Utrecht? Ga online mee met rondleider Theo van Vliet naar Utrecht in die tijd. De online rondleiding start om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Weet u het nog? Parkeren op het Vreeburg of een broodje halen bij ‘Beter Belegde Broodjes van Ben Bril’ op de Leidseweg? Als u zelf bent opgegroeid in Utrecht dan weet u nog waar toen de markt en de dure winkels te vinden waren en hoe anders het stationsgebied er uitzag. Misschien was Utrecht in die jaren een suf provinciestadje, maar onder de oppervlakte, vooral ook in onopvallende werfkelders, was van alles te doen. Utrecht had en heeft vele kroegen, disco’s en nachtclubs. Tijdens deze online rondleiding door het recente verleden van Utrecht gaan we ook op zoek naar de legendarische uitgaansgelegenheden van toen; van De Palace via Limburgia, Cartouche, De Raadskelder en de Tregter naar Rutecks. Rondleider Theo van Vliet, zelf opgegroeid in Utrecht, neemt u mee naar zijn jeugd, naar de plekken waar hij werkte, winkelde en al spijbelend, in z’n spijkerjack aan de bar kon zitten, waar hij uitging en zijn vrienden ontmoette. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. In verband met de lockdown zijn we telefonisch niet altijd bereikbaar, maar u kunt ons altijd een bericht sturen via e-mail balie@gildeutrecht.nl. Kosten 8 euro per persoon. Na inschrijving ontvangt u kort voor de rondleiding via e-mail een uitnodigingslink om via Zoom in te loggen voor de rondleiding.


Bezinning

MAARSSEN > In de kerk leven ze vanaf carnaval toe naar Pasen, het is vanouds een periode van inkeer, van even breken met je dagelijkse gewoonten, vasten en luisteren naar passiemuziek. Met de gezamenlijke kerken houden ze twee vespers. Ze willen nu we in de coronapandemie zitten uitzien naar licht aan het einde van de tunnel. De eerste vesper zal in de Open Hofkerk worden gehouden op zondagavond 14 maart om 19.00 uur. Een vesper of avondgebed is een korte viering met psalmen, een lezing uit de Bijbel, enkele liederen en gebeden. Zo zetten zij de traditie van het klooster in Maarssen voort en bereiden ze zich samen voor op het paasfeest! Maak de vespers mee via www.ontmoetingskerkmaarssen.nl, klikken op kerkdienst beluisteren of via RTV Stichtse Vecht (KPN kanaal 1332, Ziggo kanaal 44).


Paaslunch

MAARSSENBROEK > Het is alweer een jaar geleden dat het populaire lunchcafé in de Hoornhofzaal werd gesloten. Gelukkig is er nu een beetje goed nieuws! Het lunchcafé wordt op zondag 28 maart namelijk tijdelijk omgetoverd tot een ‘Paaslunchcafé-to-go', natuurlijk geheel coronaproof. Uitsluitend voor diegenen die gereserveerd en betaald hebben voor de paaslunch van 2020! Als u op de reserveringslijst van vorig jaar staat, nodigen zij u graag uit contact op te nemen via 06-24116669. Op werkdagen bereikbaar tussen 12.00 - 14.00 uur. De inschrijving sluit 19 maart.