Afbeelding

Moeite om elke maand rond te komen?

Voedselbank Stichste Vecht kan hulp bieden in coronatijd

STICHTSE VECHT > De coronacrisis hakt er voor veel mensen in. Mensen verliezen hun baan en daardoor hun inkomen.


Zelfstandigen verliezen inkomen en kunnen nu (tijdelijk) niet rondkomen, ondanks de vele steunmaatregelen van het Rijk en andere regelingen.

Landelijk wordt er gesproken over een toename van het aantal klanten voor de voedselbanken. De voedselbank Stichtse Vecht heeft tot op heden nog geen toename van het aantal klanten waargenomen.

Is dit omdat ze er in Stichtse Vecht niet zijn of is er schroom om je aan te melden? De voedselbank is er voor iedereen, die het om wat voor reden even niet redt. Doe jezelf en eventueel je kinderen, niet tekort en informeer of je (tijdelijk) in aanmerking komt voor een wekelijks boodschappenpakket. De uitgifte van de voedselpakketten is wekelijks op vrijdagmiddag. Er zijn 3 uitgiftepunten te weten: Maarssen(broek), Breukelen en Loenen, afstand hoeft dus geen probleem te zijn.

'Wij denken dat er mensen zijn die voor een voedselpakket in aanmerking komen. Wij zouden het jammer vinden als schroom of schaamte de drempel te hoog maakt om je aan te melden. Kijk op onze website www.voedselbankstichtsevecht.nl en ga naar aanmelden. Onze screeners zitten klaar, om samen met jou, te kijken of je ervoor in aanmerking komt. We zijn ook op zoek naar vrijwilligers. Heb je wat uurtjes over en wil je je maatschappelijk inzetten voor een goed doel, denk dan eens aan de voedselbank.
We hebben op verschillende plaatsen nog mensen nodig. We zoeken bijvoorbeeld stuurgroepleden voor logistiek en vervoer, chauffeurs en mensen die het screenteam in Maarssen kunnen versterken. Wil je meer weten over een van de genoemde functies bij de voedselbank neem dan contact op via de mail. vrijwilligers@voedselbankstichtsevecht.nl.'