Dit is de enige locatie in Stichtse Vecht die aan alle criteria voldoet.
Dit is de enige locatie in Stichtse Vecht die aan alle criteria voldoet.

Sporters maken plaats voor prikkers

Stinzenhal

Vaccinaties

Door Ed Kamans


BREUKELEN > Vanaf eind maart tot en met september 2021 wordt er een tijdelijke vaccinatielocatie in de Stinzenhal in Breukelen ingericht.


'Zo kunnen onze inwoners zich dicht bij huis laten vaccineren tegen Covid-19. Dat is fijn, want vaccineren is de belangrijkste stap om jezelf en uiteindelijk de mensen om je heen te beschermen tegen het coronavirus,' aldus wethouder Volksgezondheid Hetty Veneklaas.
'We zijn blij dat Stichtse Vecht op deze manier kan bijdragen aan het einde van de coronacrisis. Tegelijk begrijpen we ook dat een vaccinatielocatie in de Stinzenhal gevolgen heeft,' vervolgt wethouder Veneklaas.
'Zoals voor de bewoners van de wijk Broeckland en de gebruikers van de hal. Gezien het grote belang van vaccinatie voor de volksgezondheid en omdat de Stinzenhal aan alle criteria voldoet, hebben we deze locatie op verzoek van GGD regio Utrecht beschikbaar gesteld.'
Na onderzoek van meer dan 20 mogelijke locaties in Stichtse Vecht, blijkt dat de Stinzenhal in Breukelen als enige voldoet aan de landelijke richtlijnen. Een belangrijke eis is dat de vaccinatie op een geordende en professionele wijze, conform richtlijn, kan worden uitgevoerd.

Ook is het belangrijk dat de locatie ‘Covid-19-proof’, voor langere periode beschikbaar en goed bereikbaar is. De GGD regio Utrecht wil graag dat iedereen zoveel mogelijk dicht bij huis terecht kan voor een vaccinatie.
Er zijn nu al vaccinatielocaties in Houten, Utrecht, Amersfoort en Veenendaal, maar nog niet in het noordwesten van de provincie Utrecht. Wanneer de vaccinatielocatie in de Stinzenhal precies opengaat is nog niet bekend. Het streven is om begin april te starten met vaccineren in Breukelen, maar GGDrU is hierbij afhankelijk van het aantal vaccins dat wordt toegewezen.
De Stinzenhal wordt in eerste instantie gebruikt voor het vaccineren van thuiswonende 60-plussers zonder medische aandoening uit Stichtse Vecht en De Ronde Venen. Daarna wordt de locatie gebruikt voor vaccinatie van de doelgroep 18 tot 60 jaar uit Stichtse Vecht. Inwoners krijgen een oproep voor hun vaccinatie van de huisarts of het RIVM.

Hetty Veneklaas: 'De Stinzenhal wordt zo nu en dan gebruikt voor andere activiteiten dan sport. Zo wordt hier half maart ook een stembureau ingericht. We gaan in overleg met de scholen en sportverenigingen die de sporthal in Breukelen gebruiken over een alternatieve locatie voor hun sportlessen. Wijkbewoners gaan straks merken dat er meer verkeer door de wijk gaat. Daarom maken we een verkeersplan met duidelijke borden in de wijk. Ook vragen we mensen om zoveel mogelijk op de fiets te komen. De omwonenden informeren we via een Wijkbericht over wat er gaat gebeuren.'