Stamboom

STICHTSE VECHT > Heeft u ook zo genoten van het afgelopen seizoen van Verborgen Verleden? En wilt u nu ook uw eigen stamboom weleens uitzoeken? Maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan is deze cursus iets voor u. Bibliotheek Stichtse Vecht verzorgt in samenwerking met Historio een online beginnerscursus stamboomonderzoek.
Cursusduur: van dinsdag 6 april t/m dinsdag 4 mei. De cursus bestaat uit 5 videolessen, die u wekelijks op een vast moment ontvangt. U bepaalt zelf het tijdstip waarop en het tempo waarin u de lessen bekijkt. Uiteraard zijn de lessen voorzien van uitgebreide documentatie (pdf) en nuttige links. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om al uw vragen over uw eigen onderzoek voor te leggen aan de docent, via mail of Zoom.

Meer informatie en aanmelden via www.historio.nl/event/online-beginnerscursus-stamboomonderzoek-bibliotheek-avv.


Beeldbellen

STICHTSE VECHT > 'Doordat ik kan beeldbellen met mijn zoon, zijn we toch een beetje bij elkaar. Dat zijn fijne momenten in deze lastige tijd.' Als uw kinderen ver weg wonen en u ze niet zo vaak kunt zien als u zou willen, is er een eenvoudige manier om toch contact met elkaar te houden: videobellen. Het enige dat u nodig hebt is een smartphone of een tablet. Klinkt het nog een beetje ingewikkeld? Dat geeft niet. U bent niet de enige die dat denkt. Wij helpen u graag verder.

Bel met de bibliotheek (0346) 262700 en een medewerker brengt u in contact met een vrijwilliger van het Stichtse Vecht Computercafé. U kunt ook een mail sturen: stichtsevechtcomputercafe@outlook.com. De vrijwilliger leert u hoe u met uw eigen mobieltje of tablet kunt videobellen. U zult zien: in korte tijd is videobellen voor u heel gewoon.

Deze hulp wordt georganiseerd door Welzijn Stichtse Vecht in samenwerking met de bibliotheek.


De Meent

BREUKELEN > Bij zwembad De Meent wordt in ieder geval gehoopt op een zomer, waar er toch weer gezwommen kan worden in het natuurzwembad in Breukelen.
'Echter om dat te realiseren hebben wij jullie écht hard nodig. Dus wilde je altijd al wat helpende handjes aanbieden om het mooiste en oudste buitenzwembad van Nederland open te houden, meld je dan aub massaal aan', zo is de oproep van het bestuur.
'Wij zoeken vrijwilligers of een echtpaar, voor de kassa, het winkeltje, corona-coördinator, klusjesman/vrouw of tuinonderhoud. Tevens zijn wij op zoek naar man/vrouw vanaf 18 jaar die Toezichthouder willen worden. Uiteraard zijn de opleidingskosten voor ons! Stageplaatsen bieden wij altijd aan. Kortom, zoek je zinvol vrijwilligerswerk, kom dan eens langs om te kijken, bijvoorbeeld bij NL Doet, of het iets voor je is. Wie weet kunnen wij je straks aan ons team toevoegen. Hoe leuk zou dat zijn.'

Kijk ook op www.zwembaddemeent.nl.