Snel Internet

STICHTSE VECHT > De gemeente wil samen met De Ronde Venen en ook Woerden kijken of er toch nog snel internet kan komen in het buitengebied. Wethouder Van Dijk heeft onlangs een gesprek gevoerd met de directie van Delta Fiber en zijn ongenoegen gedeeld over het besluit van Delta Fiber en dat de bewoners zolang aan het lijntje gehouden zijn. Een betrokken bewoner, ambassadeur namens medebewoners in het buitengebied, vertegenwoordigde in dit gesprek de gedupeerde abonnementhouders. Delta Fiber heeft uitgesproken vanwege economische redenen te stoppen met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Stichtse Vecht en De Ronde Venen. Mogelijk ook in een deel van Woerden. Wethouder Van Dijk heeft daarom contact opgenomen met zijn collega-wethouders in deze buurgemeenten. Zij gaan gezamenlijk om tafel en onderzoeken welke acties de gemeenten kunnen oppakken. Gemeente Stichtse Vecht heeft de intentie uitgesproken de ambassadeurs te ondersteunen: ze proberen daar waar mogelijk samen op te trekken. Donderdag 4 maart hebben ambassadeurs en gemeente elkaar gesproken. De bewoners hebben hun zorg gedeeld hoezeer ze een goede en snelle internetverbinding missen. Vooral deze coronaperiode maakt het gebrek hieraan pijnlijk duidelijk. Thuiswerken, thuiseducatie en zorg op afstand zijn bijna niet realiseerbaar. Gemeente en bewoners hebben zich daarom georiƫnteerd op mogelijkheden en een stappenplan besproken. De ambassadeurs gaan op zoek naar een alternatief, gemeente faciliteert ze in o.a. het doen van een marktverkenning. De aanpak wordt afgestemd en zo mogelijk samen opgepakt met de buurgemeenten.


Avance Cup

MAARSSEN > De competitie in het amateurvoetbal wordt voorlopig nog niet hervat. Maar als er de komende weken toestemming komt van het kabinet, wordt er in mei een Alternatief Toernooi om de Avance Cup georganiseerd voor de regionale voetbalclubs. Het toernooi begint op de eerste zaterdag van mei. Er zijn twee poules met twee eersteklassers en twee tweedeklassers. Er zullen twee halve finales worden gespeeld: uit en thuis. De eerste teams van Kampong, FC Breukelen, NITA, VV Maarssen, FC De Bilt, Argon, CSW en VV De Meern staan ingeroosterd voor deze bijzondere 2021-editie van de Avance Cup. De ploegen met het beste resultaat in de kruisfinales (nummer 1 tot en met 4) spelen op de eerste zaterdag van juni het eindtoernooi.


Blauwe Reiger

MAARSSENBROEK > Ondanks corona kan en mag er worden getennist. Nieuwe leden zijn altijd welkom bij TV De Blauwe Reiger. Komende week zijn er kennismakingsdagen met gratis clinics voor kinderen en voor volwassen. Op zondag 21 maart is er voor kinderen van 4-17 jaar een open dag. Voor volwassenen zijn er vier mogelijkheden om een proefles te volgen: op 14, 17, 20 en 25 maart. Aanmelden kan via info@tennisschoolutrecht.nl. Deelname is gratis. Vanwege de coronaregels zijn de bezoekers, kijkers cq ouders van de leerlingen niet welkom op het park. Zij brengen de kinderen tot aan de poort.