Huis en tuin De Kraal. Foto: J. Bergé
Huis en tuin De Kraal. Foto: J. Bergé J.Bergé

De moestuin vraagt extra handen voor onderhoud

PORTENGEN > Een oproep voor inwoners van Kockengen en omgeving.


Op Portengen 6 staat een beschermd wonen van Lievegoed GGZ nu alweer zo'n acht jaar. Voor velen nog bekend als de boerderij Van de Wit.

Er wonen twintig mensen die het in de maatschappij niet alleen kunnen redden en hier een beschutte woon-werkplek hebben.

'Met zijn allen maken we er wat van zoals het hele reilen en zeilen binnen het huishouden: schoonmaak, bij toerbeurt koken en boodschappen doen, en we hebben een houtwerkplaats en meer creatieve mogelijkheden en met een ruime werkplek in de tuintjes, eilanden en de moestuin. Maar niet iedereen heeft groene vingers of is er voor te porren met regelmaat een stukje tuin te onderhouden', aldus Jean Bergé, begeleider activiteiten:
'We maken ook jaarlijks gebruik van NL.Doet, dat nu voor het 2de jaar door corona moeilijk ligt. Om in de moestuin toch meer continuïteit te waarborgen vraag ik of er in de omgeving mensen zijn die wekelijks wat uurtjes te vergeven hebben. Met name voor het gewone moestuinonderhoud, in het seizoen natuurlijk veel onkruidbeheersing, soms wat snoeiwerk, en in overleg zaaien en oogsten. Het is op vrijwillige basis, en zeker in deze tijd is het mogelijk op een veilige manier in de tuin te werken. Het is later eventueel mogelijk met een bewoner samen te werken. Een en ander bespreek ik graag met een bakje koffie op onze mooie locatie.'
Wie belangstelling heeft kan contact opnemen met Jean Bergé, begeleider activiteiten; jberge@lievegoed.nl, mob: 06-52380641.

de Moestuin