Handbal

BREUKELEN > Gooi Jij De Bal Door?’ is dé tofste clinic voor basisschoolleerlingen vanaf groep 3. Tijdens deze speciale gymles maken kinderen op een sportieve wijze kennis met handbal. Gymlessen worden speciaal ingericht en verzorgd door gecertificeerde handbaltrainers. De ‘gymleraar voor één dag’ heeft energieke oefeningen om de leerlingen op een leuke manier met de sport in aanraking te laten komen. De kinderen leren de beginselen van handbal, zoals de internationals ook begonnen zijn. ‘Gooi Jij De Bal Door?’ wordt daarnaast ook aangemoedigd door deze handbalhelden. Zo hebben Estavana Polman en Luc Steins speciale introductievideo’s voor de klassen ingesproken. De clinics zijn voor heel 2021 gratis aan te vragen via de website www.gooijijdebaldoor.nl. Scholen in Stichtse Vecht, doen! En heb je dan nog niet genoeg van het handballen, dan kun je terecht bij HV Nijenrodes! Kom een proeftraining doen en ervaar hoe leuk handballen bij een club kan zijn! Ook als je de clinic niet hebt gedaan ben je natuurlijk van harte welkom! Stuur een mailtje naar Techniek@Nijenrodes.nl voor verdere informatie! Gooi jij de bal door?


LTV Breukelen

BREUKELEN > Komende weken organiseert LTV Breukelen verschillende activiteiten om vrijblijvend een keertje te komen kijken of tennis iets voor je is. Zondag 28 maart tussen 10.00 en 11.30 uur zijn kinderen tot en met 10 jaar welkom op de Openingsdag van LTV Breukelen. Tennisleraren van CTO organiseren een clinic met tennisspelletjes. Vrijdag 2 april van 16.00 tot 17.00 uur staat er Patattennis op het programma. Kinderen t/m 10 jaar kunnen lekker komen sporten. Na afloop is er iets lekkers voor iedereen. Dit seizoen is er op de volgende dagen nog meer Patattennis gepland: 14 mei, 5 juni, 2 juli, 3 september en 1 oktober. Ook als je geen lid bent van LTV Breukelen mag je meedoen aan de Openingsdag en Patattennis. Heb je geen racket, geen probleem, die kun je lenen op de club. Om mee te doen aan de Openingsdag geef je je uiterlijk vrijdag 26 maart op via jc@ltvbreukelen.nl. Ook bij vragen mag je altijd mailen.


1 jaar corona

MAARSSEN > 'Een jaar hebben we nu te maken met een pandemie die ons in alle generaties raakt. We worden pijnlijk geconfronteerd met de kwetsbaarheid van ons leven. Maar wij ervaren ook de waarde, de kracht en de noodzaak van sociale contacten en solidariteit, van ontmoetingen, gebeurtenissen en verhalen die hoop kunnen geven en levensmoed.' In de kerken van Maarssen en Tienhoven zullen ze in de ochtenddienst van 28 maart daarbij stilstaan. Ze denken aan en bidden voor allen die, op wat voor manier dan ook, getroffen zijn door het virus. Ze bidden voor jullie allen, de dorpsgemeenschap, dat ze moed en kracht vinden om verder te gaan. Meedoen? U vindt de diensten op www.kerkpleinmaarssen.nl.