Uiltjespad

LEIDSCHE RIJN > De lenteroute van het Uiltjespad is weer te downloaden. Een leuke speurtocht voor kinderen met vragen en spelletjes over de natuur in het Máximapark. De routes kennen diverse afstanden zodat het voor elke leeftijd leuk is om te doen. Vanaf 2008 zijn 185 bomen in het Máximapark geplant door (groot)ouders voor hun (klein)kinderen. Volgens afspraak is het geld voor deze bomen besteed aan een activiteit voor kinderen. Dit is het Uiltjespad geworden en daar zijn we trots op. De route is te downloaden als pdf voor op een mobiel en als pdf om te printen op papier. Elk seizoen zijn er nieuwe vragen en spelletjes. Vanaf 21 maart is de lenteroute te downloaden. Vanaf nu kun je ook lid worden van Max Kidsclub! Een superleuke club die leerzame, creatieve en actieve dingen organiseert voor kinderen. Centraal staat dat ze activiteiten willen organiseren met en voor kinderen zodat zij zich volledig gezien voelen. Voor de een is dit heel actief, voor de ander juist in stilte. Kijk op de nieuwe site van het Máximapark voor de downloads.


Vredegoed

TIENHOVEN > Het bestuur en overige medewerkers van Museum Vredegoed hebben de afgelopen tijd goed benut om na te denken over het komende seizoen. Zo hebben ze helaas, maar begrijpelijk, moeten besluiten dat Lammetjesdag eind maart, vanouds de opening van het museumseizoen, dit jaar niet door kan gaan. Maar, ze hebben goede hoop op 17 april het museum te kunnen openen met de expositie 'Weidevogels'. Astrid Kant, weidevogelbeschermster, zal een bevlogen lezing houden, gevolgd door een voedzame lunch, er is een begeleide wandeling door het natuurgebied 'De Taartpunt' en een rondleiding door het museum. Afsluitend kan men op de Hooizolder de sfeervolle natuurfoto’s van Anneke van Leersum bekijken.
De planning is dat dit arrangement op 1 mei herhaald wordt. I.v.m. corona is er plek voor maximaal 14 personen en het arrangement is uitsluitend via de website te reserveren en te betalen; https://vredegoed.nl/arrangementen. En op een aantal woensdagmiddagen zijn er speciale kindermiddagen. 'Uiteraard zullen de coronamaatregelen bepalend zijn voor het al dan niet doorgaan van deze plannen en activiteiten. We zullen u zo goed mogelijk op de hoogte houden via de regionale pers en via www.vredegoed.nl en facebook', aldus het bestuur.


Koningsdag

BREUKELEN > Op Koningsdag gaan ze weer het dorp door, om mensen te verrassen! Ben je lid van de Oranjevereniging Breukelen en ken je iemand die je graag zou willen verrassen, een hart onder de riem wilt steken of iemand die het absoluut verdient? Mail dan snel! Wil je lid worden van de Oranjevereniging voor (minimaal) 10 euro per jaar en een uniek, fantastisch welkomstcadeautje (wat dat is houden zij nog even geheim) ontvangen? Stuur dan een mail naar:
Oranjevereniging.Breukelen@hetnet.nl.