Afbeelding
Owner

Politie pakt inbrekers in Loenen met taxi-truc

LOENEN > De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Loenen drie inbrekers aangehouden.


'We kregen een melding van een bedrijfsinbraak in Nieuwersluis. Kort na de melding zagen de collega's de mogelijke verdachten rijden.
Toen de collega's het voertuig wilden controleren, gingen de drie verdachten er als een haas vandoor bij sportpark de Heul aan de Straatweg in Loenen', aldus de politie.
‘Een verdachte werd al snel bij z'n nekvel gepakt en aangehouden. De andere twee verdachten renden de weilanden in waarbij een verdachte weg probeerde te komen via een brede sloot. Met meerdere eenheden hebben we de omgeving ruim afgezet in afwachting van de hondengeleiders en de politiehelikopter. Dit wachten werd beloond want al snel zag de helikopter een warmtebron bij de sportvelden. Toen de collega's richting deze locatie liepen zagen ze daar inderdaad de verdachte in de bosjes liggen. De verdachte is vervolgens aangehouden door de hondengeleider.
Maar er was dus nog 1 verdachte op de vlucht. Die dacht slim te zijn door een taxi te bellen, maar dat liep even anders. ‘In de omgeving was namelijk een taxi besteld door een persoon die voldeed aan het signalement van de weggerende verdachte. Twee agenten hebben de taxi onderschept en zijn met de taxi meegereden richting de mogelijke verdachte', zo laat de politie weten.
‘Bij aankomst van bestemming wilde de kletsnatte verdachte achterin de taxi stappen. Echter... zaten daar twee agenten die de beduusde verdachte snel de handboeien omdeden.'