Vaccinatie

BREUKELEN > De GGD regio Utrecht is vrijdag begonnen met het inrichten van de vaccinatielocatie in de Stinzenhal in Breukelen. Vorige week was het nog een stembureau. Naar verwachting is de vaccinatielocatie open vanaf 1 april. Een en ander is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. 'De omwonenden houden we op de hoogte over de vaccinatielocatie in de Stinzenhal via onze website en mondeling via de gebiedsregisseur. Deze houdt ook vinger aan de pols in de wijk. Inwoners kunnen met hun vragen terecht bij het informatienummer van de gemeente', aldus de gemeente.


Fietswrakken

MAARSSENBROEK > De handhavers van Stichtse Vecht hebben dinsdag een fietsenactie gehouden op Bisonspoor in Maarssenbroek. Tijdens deze actie is een aantal fietsen, die onder de term 'fietswrakken' vallen, voorzien van een sticker. De term fietswrakken betekent dat er meerdere gebreken aan de fiets zijn waardoor de fiets niet meer in gebruik genomen kan worden. 'Wij verwijderen deze fietsen vanwege de vele meldingen, maar ook om het aanzicht van de gemeente te verbeteren', aldus de handhavers. De fietsen staan er nog even en wie de fiets niet weghaalt, moet straks naar de gemeente om de fiets eventueel terug te krijgen uit een depot.


Snelheidscontrole

MOLENPOLDER > De politie heeft vorige week in de ochtend een half uurtje op snelheid gecontroleerd op de Westbroeks binnenweg en de Oudedijk. Tussen 8.00 en 8.30 uur werden met de lasergun 30 auto's gecontroleerd. 'Er reed maar één bestuurder te hard met 70 kilometer per uur en dat was een bewoner uit de straat', zo liet de politie Stichtse Vecht weten op instagram.