Het condert werd opgenomen in Doornburgh.
Het condert werd opgenomen in Doornburgh.

Muziek als cadeau in deze ongekende tijden

LOENEN > Dat muziek verbindt, zeker in deze woelige coronatijden, hebben we het afgelopen jaar vanuit alle uithoeken van de wereld kunnen ervaren.


Ook in Stichtse Vecht houden we met z´n allen de muziek hoog, zo ook de kindersymfonie uit Loenen. In september zijn 12 kinderen olv. Liesbeth Meylemans aan de slag gegaan met een prachtig programma voor het 69e Europees muziekfestival voor de jeugd in Neerpelt, Belgie. Helaas moest de organisatie van het festival dit jaar anders besluiten. Het festival gaat door maar online! Elk orkest kan een filmpje insturen wat dan weer in een livestream op 1 mei zal worden beoordeeld door een jury. Om de kinderen het gevoel van een echt concert mee te geven en ondertussen dit concert ook op te nemen, heeft Buitenplaats Doornburgh zijn deuren, geheel kosteloos voor ons geopend.
Zonder publiek maar enkel in aanwezigheid van een zelf samengestelde jury en een cameraman speelden de kinderen zondag 14 maart de sterren van de hemel. De gastvrijheid waarmee ze werden ontvangen deed hen allemaal erg goed. Geweldig dat ze in deze bizarre tijd de muziek weer kunnen terugbrengen naar locaties waarin muziek het meest tot zijn recht komt. De kinderen werden beloond met een eerste prijs en met een geweldig cadeau vanuit België: de kindersymfonie wordt uitgenodigd om op 1 mei live aanwezig te zijn in Neerpelt. Zij zullen de workshops en concerten live meemaken en worden op hun beurt dan gestreamd voor alle online deelnemers vanuit de hele wereld. Een mooie en zeer welkome opsteker voor deze kinderen!