Laffe babbeltruc kost bejaarde man geld

Aanbieding tegen veel geld van pannenset en messenblok

MAARSSENBROEK > Waarschuwingen tegen laffe babbeltrucs blijven nog steeds nodig, zo blijkt uit een melding van een inwoonster van Maarssenbroek.


Haar 90-jarige vader werd onlangs het slachtoffer van een gladde prater, die voor 800 euro een pannenset en een messenblok aanbod. De bejaarde man werd voor de Lidl in Reigerskamp bij het boodschappen doen aangesproken op de parkeerplaats.

'Het was een eenmalig aanbod van een set uit een verkoopdemonstratie zonder BTW, een koopje', zo vertelt de dochter. 'Mijn vader was voor het eerst sinds de lockdown voorzichtig weer naar buiten voor boodschappen en werd overrompeld door de man. Ze zijn nog samen geld gaan pinnen in Zwanenkamp, wan mijn vader had het bedrag natuurlijk niet op zak . Mijn vader dacht dat het een mooie verrassing was voor mijn moeder. De set is denk in elke winkel te koop voor zo'n 200 euro. Trap er dus niet in.'

Dat er veel te veel geld is betaald voor een pannenset is één ding, maar het gaat vooral om het te pakken nemen van oudere mensen door gladde praatjes. 'Het is misselijk, mijn vader is nog prima bij de tijd, maar liet zich toch ompraten. Het was zo'n aardige man. Mijn vader schaamt zich nu dat hij zo goed van vertrouwen was. Je trapt er dus in voor je het weet en daarom willen wij iedereen waarschuwen. Ook als mensen zien dat dergelijke lieden oude mensen aanspreken kun je ingrijpen door er bij te gaan staan', aldus de dochter over de babbeltruc.

De politie kan niets doen, want strikt genomen is het geen oplichting, je betaalt iets en je krijgt iets, ook al is het veel te duur. 'Dat snappen we ook, dus hebben we in overleg met de politie besloten om het verhaal met de waarschuwing dan op deze manier naar buiten te brengen en hopelijk trapt niemand er meer in.'

Namen en adres van de gedupeerden zijn bij de redactie bekend.