Paasconcert

MAARSSEN > Geniet u ook altijd van de liederen van Nederland Zingt Dichtbij? Eerste Paasdag kunt u meezingen en meegenieten van een lokaal paasconcert. Vanuit de CGK Maarssen wordt er een digitaal paasconcert uitgezonden. Bekende en ook nieuwe paasliederen worden uitgevoerd door de huisband en vanaf het mooie Meere-orgel (uit 1790) van de Dorpskerk te Maarssen. De liederen worden afgewisseld met een aantal korte generatieportretten waarin aan de hand van de liederen verteld wordt wat Pasen in het dagelijks leven betekent. Ze hopen dat u samen komt genieten. Datum: 4 april, 17.00 uur. Toegang: www.cgkmaarssen.nl.


Bankjes

OUD-ZUILEN > Slot Zuylen heeft een bijdrage gekregen uit het Kickstartcultuurfonds van de provincie. 'Nu kunnen wij o.a. nieuwe bankjes voor in de tuin aanschaffen. Hierdoor is het straks mogelijk om op meerdere plekken in de tuin plaats te nemen. Zie jij jezelf hier al zitten met iets lekkers uit het Koetshuis?, aldus het slot in Oud-Zuilen.


Kunstroute

STICHTSE VECHT > Onder het motto ‘creativiteit verbindt en beweegt ’willen ze in juni, juli en augustus een expositie organiseren van amateurkunst. Niet alles op één plek, maar als wandel- of fietsroute langs de kunstenaars en kunstwerken. Via een speciale route-app kan het publiek ontdekken waar de kunst wordt gemaakt en getoond. Alle kunstvormen kunnen aan bod komen: een mooi schilderij achter het raam en digitaal in de app, een gedicht op de muur maar zelfs muziek kan via de app worden afgespeeld. Bijkomend voordeel is dat ook mensen die minder goed ter been zijn of die maar een klein rondje willen wandelen toch al het werk kunnen zien en horen: thuis op de bank! Nu zijn zij op zoek naar (amateur-)kunstenaars, koren of bandjes die mee willen doen. Vooralsnog alleen in Maarssen en Maarssenbroek, maar als er voldoende belangstelling is ook in de andere kernen van de gemeente. Daarnaast lijkt het hen ook mooi als er kunstwerken te zien zijn op onverwachte plekken, bijvoorbeeld in een etalage van een winkel. Dus mochten er winkeliers interesse hebben: laat het maar weten! Drijvende kracht achter de expositie is Vera Vandervesse in samenwerking met cultuurmakelaar Marcel Blekendaal. Wilt u meedoen of wilt u meer weten, reageren kan via vvandervesse@ziggo.nl of zoek Vera op op facebook.


Pasen

MAARSSEN > De Raad van Kerken Maarssen nodigt u namens de kerken en wijkgemeenten uit voor de paasvieringen en erediensten. Gods Zoon, Jezus Christus, is zo'n 2000 jaar geleden gestorven en drie dagen later opgestaan. Sinds 15 maart 2020 kan men helaas niet samenkomen in de kerkgebouwen om een kerkdienst te hebben. Met de kerkdienst online is het mogelijk toch door te gaan met het brengen van de boodschap van Gods liefde. Via livestream kunt u de kerkdienst online volgen. Via www.kerkpleinmaarssen.nl kunt u de websites van de kerken in Maarssen vinden met informatie en de liturgie van de dienst.