Polsstokverspringen

REGIO > Utrechter Rian Baas is door de Polsstokbond Holland benoemd tot Springer van het jaar 2020. In de jaarlijkse verkiezing bleef hij de medegenomineerden Erwin Timmerarends en Reinier Overbeek voor. Schoonhovenaar Mark van der Horst mag zich het talent van het jaar 2020 noemen. Hij bleef Hidde van Dam en Laura Maaijen voor in deze verkiezing. Na het door corona geteisterde seizoen 2020 staan de springers en verenigingen te springen om aan een relatief normaal seizoen 2021 te beginnen. Of het weer terug naar normaal kan, ligt voor een groot gedeelte aan de genomen en nog te nemen anticoronamaatregelen, zoals voorgeschreven door landelijke en lokale overheden. De verenigingen zijn in ieder geval druk bezig om de accommodaties weer gereed te maken voor de buitentrainingen, die begin april weer zullen starten en natuurlijk het polsstokseizoen zelf waarvan de start staat gepland op 8 mei in Polsbroekerdam. Actuele informatie over de start van het seizoen kunt u vinden op de website van de polsstokbond Holland: www.pbholland.nl.


Vuelta

LEIDSCHE RIJN > De Utrechtse organisatie van de wielerronde de Vuelta krijgt nog eens een kwart miljoen euro extra van de gemeente Utrecht. Dat geld is nodig om het evenement de allure te geven die het vorig jaar had moeten krijgen. De start van de Ronde van Spanje in de Domstad werd vorig jaar afgelast vanwege corona. Wellicht kan die start volgend jaar alsnog in Utrecht plaatsvinden, maar dat kost extra geld. 'De finish voor de start van de Vuelta is in zicht. Een mooi vooruitzicht voor onze inwoners, ondernemers en vrijwilligers van maatschappelijke organisaties. De laatste etappe bestaat uit het uitsluitsel van het ministerie van VWS voor een subsidie en de toewijzing vanuit Spanje. Vandaag heeft Utrecht koers gezet in de goede richting. We kijken ernaar uit om in 2022 (rond de 900e verjaardag van onze stad) de Vuelta te ontvangen en er een prachtig stadsfeest van te maken, voor en door Utrechters. Vamos!', aldus wethouder Klaas Verschuren. Momenteel onderzoekt de Spaanse organisatie van La Vuelta wat de mogelijkheden zijn om alsnog de start in Nederland te organiseren.


Digitale overheid

STICHTSE VECHT > Hoe kan ik mijn paspoort verlengen? Hoe moet ik de gezondheidsverklaring voor mijn rijbewijs invullen? Of wat moet ik doen als ik mijn OV-kaart ben verloren? Om inwoners te helpen heeft de bibliotheek, samen met andere organisaties in de gemeente, een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) opgericht. Zolang de bibliotheek gesloten is, kunt u het IDO telefonisch bereiken. U kunt bellen naar uw eigen bibliotheek tijdens de reguliere openingstijden: Breukelen (0346) 262700, Loenen (0294) 234285, Kockengen (0346) 242030, Maarssenbroek (0346) 567682, Maarssen-Dorp (0346) 567805. Of stuur een mail met uw vraag naar info@bibliotheekavv.nl. Meer informatie op www.bibliotheekavv.nl/ido.