Een welkome gast in de avonduren.
Een welkome gast in de avonduren.

Mysterieuze bakfiets-dj verrast jarige Nina

Avondklok

Blije gezichten

Door Ryan Poll


BREUKELEN > In Breukelen wordt de rust al weken op een aangename manier verstoord door een fietsende dj.


Op zijn bakfiets rijdt de man met harde muziek en discolampen 's avonds door het dorp. Wie hij is? Het is een groot raadsel. Afgelopen weekend dook hij opnieuw op en verraste hij de jarige Nina (9) met een optreden. ‘Ik doe dit uit liefde.’

Sinds de avondklok in januari is ingevoerd, is het bijna iedere avond raak: in het uur voordat de straten stil en leeg zijn, rijdt de dj op zijn bakfiets kriskras door Breukelen. Hij draait muziek, zwaait enthousiast naar voorbijgangers en pakt met enige regelmaat zelf de microfoon om een moppie te zingen. Discolampen en een heuse rookmachine maken het plaatje compleet.

Zodra de disco-bakfiets ergens verschijnt, komen mensen hun huis uit om van het tafereel te genieten. Beelden van de man worden op social media massaal gedeeld. ‘Het is echt een lichtpuntje in deze coronatijd’, zegt een inwoner. ‘Ik word elke keer vrolijk als ik hem hoor aankomen.’ En zo zijn er veel positieve reacties op het lichtpuntje in deze coronatijd.

Afgelopen weekend verscheen de fietsende dj opnieuw op straat. Op zaterdag werden bewoners van seniorencomplex ’t Heycop en woonzorgcentrum De Aa verrast met een optreden. Aangezien de mysterieuze dj zich doorgaans alleen in het donker laat zien, vreesden Breukelaars dat dit vanwege het ingaan van de zomertijd zijn laatste optreden zou zijn.
Deze angst bleek onterecht. Een dag later werd de disco-bakfiets voor het eerst bij daglicht gespot. Op de Akelei in de wijk Broeckland in Breukelen verzorgde de man een optreden voor de 9- jarige Nina.

De jarige job en haar ouders dansten volop mee met de hits die uit de speakers knalden. ‘Wat is dit geweldig’, glundert Nina’s moeder. ‘Vanwege corona mogen er natuurlijk minder mensen op bezoek komen. Dat is ontzettend jammer. Maar dit optreden maakt een hoop goed. Deze man is echt fantastisch.’

Wie de bakfiets-dj is en waarom hij dit doet, blijft onduidelijk. De man lijkt niet actief te zijn op social media en erg spraakzaam is hij ook niet. Tijdens het optreden voor Nina liet de dj voor het eerst voorzichtig iets los. Wie hij is, wil hij niet kwijt. Wel vertelt de enthousiaste discjockey dat-ie graag mensen blijmaakt.
‘Ik vind dit fantastisch om te doen. Dit doe ik allemaal uit liefde.’ Meer tijd om even te praten heeft hij niet. ‘Ik ga weer verder met plaatjes draaien.’

Na een klein kwartier zit het optreden erop en springt de man op zijn bakfiets. ‘Ik ga weer, lieve mensen. Fijne avond iedereen! Het was een grote eer om dit te mogen doen.’ Hij zwaait nog een keer naar de aanwezigen, waarna de bakfiets langzaam uit het zicht verdwijnt. Op naar de volgende straat in Breukelen om mensen op te vrolijken.
Kijk op www.varnws.nl voor de video van het bezoek en geniet van de muziek.