Oranje

MAARSSENBROEK > Ook in Maarssenbroek gaat een streep door de traditionele viering van Koningsdag. Dus geen lampionoptocht en gezelligheid rond kerkcentrum De Ark en kinderboerderij Otterspoor. Wel zal de omgeving van de kinderboerderij oranje versierd worden.

Het Oranje Komitee Maarssenbroek doet een beroep op de bewoners om op Koningsdag de vlag uit te hangen.


Vredegoed

TIENHOVEN > De opening op 17 april van 't Streekmuseum Vredegoed te Tienhoven wordt vooruitgeschoven tot zaterdag 15 mei, tegelijk met de expositie Weidevogels.

De twee andere exposities 'Modelbouw' en 'Toverlantaarns' schuiven logischerwijs ook op, over de precieze data wordt u tijdig geïnformeerd.
'Vredegoed is uiteraard niet blij met dit herhaalde uitstel, het bestuur en overige medewerkers willen niets liever dan u weer welkom heten. Met geduld, vertrouwen en gezond verstand hopen we, zullen we, door deze ontregelende periode komen. Tot later en we houden u weer op de hoogte', aldus het bestuur.

Wilt u Museum Vredegoed financieel steunen, word dan Vriend en meld u aan via r.vanalphen@vredegoed.nl of via de website www.vredegoed.nl.


Breukels likeurtje

BREUKELEN > De Oranjevereniging Breukelen was dit jaar van plan om grootser dan groots uit te pakken op Koningsdag, maar helaas heeft Covid'19 wederom roet in het eten gegooid.

Desalniettemin zou de Oranjevereniging ‘jouw' vereniging niet zijn als zij niet alsnog iets in petto had voor Koningsdag. Net als vorig jaar komt de OVB dit jaar naar jullie toe! De gehele dag gaan zij het dorp door om inwoners te verrassen en/of een hart onder de riem te steken met het motto van dit jaar ‘wat in het vat zit verzuurt niet!'.

De gehele dag is live te volgen via de Facebook pagina's van de Oranjevereniging en Taveerne De Danne! Ga deze pagina's dus volgen!

Ken je iemand die écht een bloemetje verdiend? Stuur dan een mailtje met naam, adres, verhaaltje en favoriete liedje van degene en jouw telefoonnummer naar info@dedanne.nl. Zij zullen de mooiste, leukste en/of meest ontroerende aanvragen selecteren en deze persoon verrassen. Uiteraard krijg jij hierover bericht!

Vorig jaar heeft de OVB vele nieuwe leden geworven, deze kregen als dank een lekkere appeltaart. Dit jaar krijgen alle bestaande en nieuwe leden ook weer appeltaart, maar dan in vorm van een oranje likeur in een uniek ‘collector's item' fles! Het Breukels Neutje.

Een mooie reden om voor minimaal 10 euro per jaar ook lid te worden van deze mooie vereniging toch? Wil je lid worden? Stuur dan een mail naar oranjevereniging.breukelen@hetnet.nl
Wie gaan zij allemaal zien op Koningsdag?