Breinlijn

REGIO > Hersenletsel.nl is een landelijke patiënten vereniging voor mensen met hersenletsel en hun naasten. Landelijk zijn ze vertegenwoordigd in 11 regionale afdelingen. In Utrecht Stichtse Vecht en het Gooi opereren ze onder de naam Hersenletsel Utrecht/Gooi. Hersenletsel.nl is er voor mensen met hersenletsel en hun naasten en richt zich op de levenslange gevolgen van (niet aangeboren) hersenletsel. De vereniging staat voor het bevorderen van zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie, op een wijze die zoveel mogelijk recht doet aan de mogelijkheden en beperkingen van mensen met hersenletsel. De pijlers van de vereniging zijn: lotgenotencontact, informatievoorziening, belangenbehartiging.
Contact: utrecht@hersenletsel.nl en kijk op www.hersenletsel.nl/utrecht. De Breinlijn is een gratis landelijk loket waar je terecht kunt met alle vragen over hersenletsel. Een hersenletseldeskundige in de regio verwijst je naar passende ondersteuning. Ook professionals kunnen daar terecht voor vragen en casuïstiek over hersenletsel. Stel direct je vraag: (085) 2250244 of mail naar utecht@breinlijn.nl.


Rientjes Mavo

MAARSSENBROEK > Vorige week werden ook leerlingen van groep 8 uitgeloot voor een school in het voortgezet onderwijs in Utrecht. Na verwerking van de eerste teleurstelling, moet er verder gekeken worden naar de mogelijkheden. De Rientjes Mavo is een kleinschalige school van ruim 400 leerlingen met onderwijs op TL-niveau en een mavo-havoklas. In zowel de reguliere TL-klassen als in de mavo-havoklas is op dit moment nog plek. Ga naar https://rientjesmavo.nl/voorlichtingsmateriaal om een digitale kijk in de school te nemen of stuur een mail naar info@rientjesmavo.nl voor informatie.


Dolfijnen

STICHTSE VECHT > Sinds 2018 bestaat in Breukelen de Zeeverkennersgroep Johannes de Doper. Zij willen deze groep nu uitbreiden met welpen of, zoals de zeeverkenners ze noemen: dolfijnen. Dolfijnen zijn meiden en jongens tussen de 7 en 11 jaar oud. Hun thema is het Junglebook, maar behalve op het land, zijn ze ook veel op het water te vinden. De opkomsten zijn elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur (en in de zomer tot 17.00 uur). Dolfijnen zijn de waterwelpen van Scouting Nederland. Welpen spelen in de Jungle samen met Mowgli, Shanti en de bekende dieren. Van hen leren ze allerhande vaardigheden op het land en op het water. Spelenderwijs leren ze zo om een echte waterscout te worden. Ze doen spellen, stoere activiteiten, maken vuur en gaan het water op. Dit alles doen ze op zaterdagen aan de Meent 6, bij de jachthaven, waar de boten liggen. Is uw zoon of dochter, uw nichtje, buurjongen of oppaskind tussen de 7 en 11 jaar, is het een echte waterrat, wil het nieuwe dingen leren, lekker (buiten) spelen en elke week samen iets leuks doen? Kom dan eens kijken bij de dolfijnen van de Zeeverkenners Johannes de Doper! Meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Raksha (Jenny) dolfijnen.jdd@gmail.com.