Controle

MAARSSENBROEK > De politie heeft vrijdag diverse bekeuringen uitgedeeld bij een grote controle van brom- en snorfietsen. De fuik was om 9.00 uur neergezet bij de parkeerplaats langs de Burgemeester Waverijnweg net voor het viaduct over de A2 naar Vleuten. Ondanks het vroege uur werd er ook al een dronken snorfietser gepakt. Verder waren er bekeuringen voor het vasthouden van de telefoon op een snorfiets en een fiets. En het overschrijden van de constructiesnelheid met als gevolg een WOK-status.


Vernielingen

BREUKELEN > De politie heeft een reeks vernielingen in het centrum van Breukelen opgelost. 'Op zondag 4 april kregen wij omstreeks 22.00 uur de melding dat er een vernieling gepleegd werd op De Markt in Breukelen. Een getuige kon een van de jongens in de kraag vatten en belde 112. Uiteindelijk konden wij twee verdachten, beiden woonachtig in Maarssen, aanhouden. Twee andere, minderjarige verdachten, werden aan het bureau ter verantwoording ontboden', aldus de politie Stichtse Vecht. 'Er werden zowel bloembakken als auto’s vernield, waarvan aangifte werd gedaan. Inmiddels zijn alle verdachten verhoord en doen wij onderzoek naar de exacte toedracht. Eerder deze week werden er ook dergelijke vernielingen gepleegd. Heb jij hier informatie over of kun je iets over de identiteit van de verdachten vertellen? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.'


Vingers

BREUKELEN > Een kind heeft donderdagmiddag enige tijd met zijn vingers klem gezeten tussen een deur in het schoolgebouw van basisschool de Willibrordus in Breukelen. De vingers van het slachtoffertje zaten zo vast dat de brandweer in actie moest komen. Het slachtoffertje raakte niet ernstig gewond en heeft alleen een paar blauwe vingers opgelopen.