Maaltijdbezorgers

STICHTSE VECHT > Heeft u op woensdagmiddag enkele uren over en beschikt u over een geldig rijbewijs? Dan kunt u wellicht helpen maaltijden te brengen aan mensen voor wie het zelf moeilijk is om boodschappen te doen en/of te koken.
Elke week bezorgt Welzijn Stichtse Vecht door de hele gemeente (vries-verse) maaltijden. Als vrijwilliger rijdt u 1 à 2 keer per maand met een collega-vrijwilliger de maaltijden rond in de speciale handgeschakelde vriesauto. Heeft u affiniteit met ouderen, bent u klantgericht en in staat eventuele problemen van de klant te signaleren?

Dan hopen zij dat u het team van chauffeurs wilt komen versterken! Deze vrijwilligersfunctie is ook leuk om als echtpaar of koppel samen te doen. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met de coördinator van de maaltijden Chantal Werensteijn. Zij is bereikbaar via c.werensteijn@welzijnsv.nl of (0346) 290710.


Tulband

MAAARSSENBROEK > Wat een prachtig resultaat en succes is er gescoord met de tulbandactie. 144 stuks zijn er gebakken en verkocht. Dat kan betekenen dat er 72 mensen zijn verrast met een tulband.
Ze hebben heel veel positieve reacties gehad ook vanuit de andere kerken in het dorp. Op de uitdeeldag in De Ark was het erg gezellig om weer eens vele Arkers te zien en te spreken.

Dus deze actie verdient zeker een vervolg en herhaling. Er zijn vast nog wel meer mensen die eenzaam of ziek zijn die ermee verrast kunnen worden. Uiteindelijk was de opbrengst 720 euro netto voor De Ark. Alle kopers en bezorgers hartelijk bedankt.


Enquête bibliotheek

STICHTSE VECHT > Sinds 2017 organiseert de bibliotheek netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden.
Doel is de werkzoekende te ondersteunen in zijn/haar zoektocht naar (ander) werk.
Ruim 90% van de bezoekers van de bijeenkomsten oordeelt hier zeer positief over. Toch vindt de bibliotheek dat de tijd rijp is om het aanbod te toetsen bij de doelgroep.

Ze heeft daarvoor een korte enquête opgesteld. Woon je in De Ronde Venen of Stichtse Vecht en ben je op zoek naar (ander) werk? Vind je het leuk de bibliotheek te helpen passend aanbod in te zetten?
Vul dan de enquête in. Dankjewel en wie weet tot ziens bij een netwerkbijeenkomst.
Zie voor meer informatie en de link naar de enquête: www.bibliotheekavv.nl/werkzoekenden.


Watertappunten

STICHTSE VECHT > Op advies van de GGDrU worden de lokale watertappunten van de gemeente Stichtse Vecht niet geopend voor gebruik.

Het is niet mogelijk om te garanderen dat de watertappunten schoon gehouden kunnen worden.
Daarmee reduceren ze het risico om het coronavirus verder te verspreiden.