Woonwijk nog in beeld voor nieuwe school

Compleet onderzoek naar alle mogelijkheden voor Broeckland College

BREUKELEN > Het gebrek aan informatie en de hele communicatie rond een mogelijke verhuizing van het Broeckland College naar de overkant in de wijk Broeckland kon rekenen op forse kritiek van de hele commissie.


Maar dat was niet genoeg om op voorhand al uit te sluiten dat er toch gekeken moet worden naar die mogelijkheid. Dat er al een redelijk kant en klaar plan lag via een provincie-challenge om de tennisbaan te verplaatsten naar een overbodig voetbalveld op het sportpark en op de vrijgekomen tennislocatie woningen te bouwen was ook geen beletsel voor een meerderheid om te pleiten voor meer informatie om een nieuwe afweging te maken. De motie van Streekbelangen om gewoon volgens afspraak het oude plan uit te voeren en voor het Broeckland College niet meer naar het sportpark te kijken haalde het niet. Alleen Samen Stichtse Vecht, Het Vechtse Verbond en PVV steunde het voorstel, ook gezien het gebrek aan draagvlak in de wijk. De vraag is, of de motie nog in stemming komt in de raad. Voor veel fracties is er simpelweg te weinig bekend over de gang van zaken en alle belangen, die er spelen. Wethouder Van Liempdt maakte eerst richting de inwoners duidelijk dat het allemaal geen schoonheidsprijs verdient, maar dat alles wordt onderzocht om een juiste afweging te kunnen maken. Het is nog wel de vraag wanneer er nu iets op tafel ligt en de raad er iets over kan zeggen. De buurt heeft grote zorgen over de voortgang van het proces. 'Koste wat koste moet die school op die locatie komen', zo was het sentiment bij een aantal inwoners uit Broeckland. Ook de tennisclub voelt zich aan het lijntje gehouden, omdat er al een goed plan lag met onderbouwing en draagvlak.
Het Broecland College onderstreepte nog eens de urgentie, gezien de staat van het huidige gebouw en de voordelen van de mogelijk nieuwe locatie in de wijk Broeckland.