Prik

Natuurlijk staat het algemeen belang van een goede vaccinatie-locatie voorop. Niemand die dat tegenspreekt en ik vind ook dat er veel voor moet wijken als een gemeente de kans krijgt om zo'n essentieel middel in de strijd tegen corona binnen kan halen. De prik heeft voorrang. Maar dan nog mag het niet ten koste gaan van zorgvuldigheid jegens bedrijven en inwoners. En moet ik toch het feestje verpesten als er inwoners respectloos worden behandeld. Misschien klein op het grote geheel, maar ik kan daar slecht tegen en zeker niet tegen het gemak waarmee een gemeente er dan overheen stapt.
De gemeente vond het niet belangrijk om even na te gaan wat de grote gevolgen zijn voor de bedrijven in de Stinzenhal. Of was dat domweg vergeten. Ik weet niet wat erger is. De toonaangevende sportschool van Richard van Adonck is toch niet de minste. Sterker nog, hij is zelf te bescheiden, maar Van Asdock is toch een icoon. En die moest het dan maar in de krant lezen en zelf aan de bel trekken om oplossingen te zoeken. Ik noem dat een schoffering! Wat was de moeite geweest even vooraf een belletje: goed nieuws voor de gemeente, maar minder goed voor jou. Maar hoe kunnen we helpen en waar loop je tegenaan? Zo moet het en dan wel vooraf en niet nu de ondernemers, zoals ook de fysiotherapeut, zelf opzadelen met de problemen. En dan was er vast en zeker alle medewerking geweest. Ja, we hebben intensief contact gehad, zegt de gemeente. Ja, me hoela. Alleen omdat de ondernemers zelf aan de bel trokken.
Communicatie en weten waar je mee bezig bent, daar ontbreekt het weer aan. En wat nog erger is? Als ik dat vertel aan iemand dan is de reactie: dat is typisch Stichtse Vecht. Zo wil je als gemeente toch niet bekend staan bij je inwoners?