Vaccinatie

MAARSSEN > Woon je in Maarssen, Maarssenbroek, Oud-Zuilen of Tienhoven en heb je een afspraak staan om je te laten vaccineren tegen Covid-19? En heb je geen mogelijkheid om daar te komen? De vervoersdienst van Welzijn Stichtse Vecht kan je hierbij helpen. Vrijwilligers rijden je met hun eigen auto, tegen een kleine onkostenvergoeding, naar de locatie. Voor meer informatie en voor het maken van een afspraak kun je hen bellen op (0346) 290710. Ze zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.


Online vragenuur

STICHTSE VECHT > Het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) houdt vanaf 26 april wekelijks een gratis ‘Online Vragenuur’ voor alle inwoners van Stichtse Vecht. Het ‘Online Vragenuur’ wordt iedere maandagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur online georganiseerd. U kunt dan al uw vragen stellen over computer, smartphone of tablet. Voor deze service maken ze gebruik van de videobeldienst Jitsi Meet. Deelnemen aan het online vragenuur is niet moeilijk. In de webbrowser van uw computer of laptop typt u de volgende link: https://meet.jit.si/sccvragenuur. Geef vervolgens toestemming voor het gebruik van uw microfoon en camera, type uw naam in en klik op ‘Deelnemen aan de vergadering’. U komt dan gelijk in de ontvangstruimte van het online vragenuur, waar een aantal vrijwilligers aanwezig is om u te helpen. Afhankelijk van het probleem, wordt uw vraag direct beantwoord of gaat u samen met een vrijwilliger naar een aparte virtuele bezoekersruimte waar de vrijwilliger u een op een kan helpen. Ze zien u graag bij het online vragenuur, ook als u alleen maar even een kijkje wilt nemen om te ervaren hoe zij u ‘online’ kunnen helpen.


Bloemetje

MAARSSEN > De Oranjevereniging Maarssen-Dorp organiseert dit jaar 'verras iemand met een bloemetje'. Wil jij iemand uit Maarssen-Dorp feliciteren, bedanken, beterschap wensen of een hart onder de riem steken. Laat het weten! Stuur, voor zaterdag 24 april, een mail met jouw persoonlijke boodschap, de naam en het adres van de betreffende persoon. Mail naar info@oranjeverenigingmaarssendorp.nl. Uit alle inzendingen kiezen zij de origineelste, mooiste of ontroerendste. Op Koningsdag verrassen zij diegene met een mooie bos bloemen en iets lekkers.


Springkussen

MAARSSENBROEK > Het Oranje Komitee Maarssenbroek is zeer tevreden over het aantal aanmeldingen om spelletjes voor de kinderen op Koningsdag te organiseren. Totaal zijn er 14 aanmeldingen binnengekomen. De kosten voor een springkussen en oranje tompoezen worden betaald door het Het Oranje Komitee. In Boomstede, Fazantenkamp, Reigerskamp, Antilopespoor, Pauwenkamp, Spechtenkamp en Zwanenkamp worden kinderspelletjes georganiseerd. Ook bij de kinderboerderij Otterspoor kunnen de kinderen zich prima vermaken. De activiteiten dienen coronaproof en verkeersveilig georganiseerd te worden. Informatie: Mario van Dijk, 06-16077338.