Afbeelding

Nieuwbouw brandweerpost en zonnepanelen

LOENEN > De gemeente onderzoekt in samenwerking met de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) of nieuwbouw van de brandweerpost van Loenen mogelijk is.


Om aan de Arbo-eisen te voldoen en om te verduurzamen stond een verbouwing in de planning. Het gebouw is daarnaast toe aan groot onderhoud. Uit een berekening blijkt dat de kosten van de verbouwing niet in verhouding staan tot de waarde van het gebouw. Nieuwbouw is voordeliger dan verbouwen. De eerste stap is een locatieonderzoek. De huidige locatie wordt ook als optie onderzocht. Het locatieonderzoek gebeurt in samenwerking met de brandweervrijwilligers van Loenen.
'Voor de zomer verwachten we de uitkomsten. In het huidige gebouw worden tijdelijke maatregelen getroffen om in elk geval alsnog aan de Arbo-vereisten te voldoen', aldus de gemeente.
Dan is er ook werk aan de brandweerpost in Breukelen. De gemeente Stichtse Vecht maakt stappen met het verduurzamen van haar eigen vastgoed. De brandweergarage van Breukelen wordt voorzien van zonnepanelen. Eerder al zijn zonnepanelen geplaatst op de daken van brandweergarages in Kockengen en Maarssen.
Jeroen Willem Klomps, wethouder Duurzaamheid: 'De gemeente doet wat nodig is om invulling te geven aan de landelijke opgave vanuit het klimaatakkoord. In die lijn zijn er eerder al op het dak van de Stinzenhal in Breukelen zonnepanelen geïnstalleerd. Vervolgens zijn in 2020 de installaties voor verlichting, verwarming en ventilatie van de hal aangepast. De Stinzenhal is aardgasloos en nagenoeg energieneutraal.'