Zeeverkenners

BREUKELEN > Sinds kort is de Zeeverkennersgroep Johannes de Doper te Breukelen enthousiast aan het leden werven geslagen. Dit is dusdanig succesvol, dat zij nu hard op zoek zijn naar begeleiding! De nog jonge groep dolfijnen (meiden en jongens tussen de 7 en 11 jaar oud) kan geen avonturen beleven zonder begeleiding! De waterwelpen draaien op zaterdagen van 13.00 tot 16.00 uur (en in de zomer tot 17.00 uur). Hun thema is het Junglebook, maar behalve op het land, zijn ze ook op het water te vinden. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om trainingen te volgen bij Scouting Nederland, maar kun je bij hen ook je zeildiploma halen, omdat ze een CWO erkende zeilschool zijn. Dit alles doen ze op zaterdagen aan de Meent 6, bij de jachthaven, waar hun boten liggen. Meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Raksha (Jenny) dolfijnen.jdd@gmail.com.


Inspraak windmolens

DE RONDE VENEN > Praat mee over geschikte gebieden voor zonnevelden en windmolens in De Ronde Venen op 26 mei om 19.30 uur. Gemeente De Ronde Venen werkt hard aan het opwekken van duurzame energie. Naast zonnepanelen op daken zoekt de gemeente ook naar gebieden voor de plaatsing van zonnevelden en windmolens. Dit zijn ‘zoekgebieden’. Over deze gebieden is nog geen besluit genomen. In mei en juni behandelt de gemeenteraad de zoekgebieden. Tijdens deze vergaderingen krijgt de gemeenteraad uitgebreid de kans om vragen te stellen en mee te praten over de zoekgebieden. Voordat de gemeenteraad een besluit kan nemen organiseert zij ook een inspreekavond. Inwoners vertellen dan hoe zij denken over de zoekgebieden. De inspreekavond is op 26 mei. Meer informatie staat op www.derondevenen.nl/inspreken.


School zoekt fietsen

MAARSSEN > Het verkeersexamen hebben de kinderen gehaald. Elk kind veilig op de fiets: daar gaan we voor. Om echt goed te leren fietsen moeten kinderen meters maken, in het verkeer. Liefst zo veilig mogelijk. Maar dit is niet voor iedere kind mogelijk. Want voor veel kinderen in Nederland is een eigen fiets, door de financiële situatie thuis, niet vanzelfsprekend. Zij zijn op zoek naar jongens- en meisjesfietsen in redelijke tot goede staat, voor kinderen van 8 tot 18 jaar. Oftewel, fietsen met 24, 26 of 28 inch wielmaat. Heeft u een fiets over? Op woensdag 28 april kunt u deze afgeven op de locatie Bolenstein, Bolensteinsestraat 9 in Maarssen-Dorp of op locatie Buitenweg, Buitenweg 308 in Zandweg-Oostwaard.


Basketbalveldje

MAARSSENBROEK > Het basketbalveldje in Pauwenkamp is weer helemaal klaar met nieuwe lijnen, zo laat basketbalclub OSM weten met complimenten voor het bestuur van de sportclub. Er moest zelf een borstelwagen worden geregeld om alles weer mooi schoon te maken, maar dat wordt vergoed door de gemeente. Op het veldje wordt ook getraind omdat de sportzalen in Maarssenbroek nog dicht zijn wegens de coronarestricties.