Schoolschaak

STICHTSE VECHT > Het regionale schoolschaaktoernooi werd dit jaar online gespeeld. Het toernooi werd namens Stichts-Gooische Schaakbond georganiseerd door Schaakclub Vegtlust uit Maarssen. In totaal namen er 216 basisschoolkinderen deel, verdeeld over 33 teams, afkomstig van 23 scholen uit de regio. Hiermee was het direct het grootste online-schoolschaaktoernooi van Nederland! De Spits uit Utrecht is de winnaar geworden. De Kindercampus uit Hilversum en De Achtbaan uit Leidsche Rijn werden tweede en derde.
Uit de Stichtse Vecht is WereldKidz Tweesprong op een zevende plek geëindigd en maakt nog kans op deelname aan de halve finales van het NK Schoolschaak eind mei.
'We hebben veel positieve reacties gehad van de kinderen en ouders over het schoolschaaktoernooi. En kunnen spreken van een succesvol event. We hopen natuurlijk dat we weer snel de kinderen fysiek kunnen ontvangen op onze schaakavonden en het volgende toernooi.' verklaarde de toernooidirecteur Michel van de Kroef van Schaakclub Vegtlust. Tot die tijd spelen de kinderen van Vegtlust nog wekelijks hun toernooien online.


Bijstand en giften

STICHTSE VECHT > De gemeente verhoogt de vrijstelling voor giften die mensen in de bijstand mogen ontvangen tot 1200 euro per kalenderjaar, ongeacht het soort huishouden (alleenstaand/alleenstaande ouder/gehuwd). De wijziging biedt een ruimere coulance voor inwoners die onder de Participatiewet vallen en een uniforme richtlijn voor de vrijlating van giften.
Maarten van Dijk, wethouder Werk en inkomen: 'We willen dat alle inwoners zoveel mogelijk mee moeten kunnen blijven doen aan de samenleving. Door het vrijlatingsbedrag voor giften te verhogen naar 1.200 euro per kalenderjaar bieden we een ruimere coulance voor onze inwoners die onder de Participatiewet vallen. Inwoners krijgen zo een stimulans om een financiële buffer op te bouwen, het geeft hen meer (financiële) lucht en het vereenvoudigt de uitvoering voor onze medewerkers.'
Beleidsregels Middelen Participatiewet, IOAW/IOAZ Stichtse Vecht 2021: de beleidsregels zijn gewijzigd ten opzichte van de in 2019 in werking getreden beleidsregels, waar het gaat om de hoogte van de vrijlating van giften (artikel 3). In de beleidsregels van 2021 is opgenomen dat 1.200 euro per kalenderjaar aan giften vrijgelaten kan worden, ongeacht het soort huishouden (alleenstaand/alleenstaande ouder/gehuwd). Dat was 500 euro per kalenderjaar voor een alleenstaande en 1.000 euro voor alleenstaande ouders en echtparen. Voor al het overige zijn de beleidsregels uit 2019 ongewijzigd. Met de herziening van deze beleidsregels wordt mede invulling gegeven aan een op 30 maart 2021 raadsbreed aangenomen motie in Stichtse Vecht en een eerder dit jaar aangenomen Tweede Kamermotie.