Afbeelding

Vrijwilligers gezocht voor
Meet je Landschap

STICHTSE VECHT > Geniet jij van buiten zijn en wil je een bijdrage leveren aan het behouden en beheren van het landschap in je eigen omgeving?


Dan zijn we op zoek naar jou! Voor het project Meet je Landschap, dat in mei start in de Vechtstreek (in de gemeenten Stichtse Vecht en Ronde Venen), de Lopikerwaard met (IJsselstein, Montfoort, Lopik, Oudewater en Vijfheerenlanden), zoeken we vrijwilligers.
Je bent van juni tot en met november acht uur beschikbaar. Ook ben je bereid om onze cursus ‘Soorten herkenning’ te volgen. Vervolgens ga je op pad met een tablet waarop je landschapselementen zoals knotbomen, struiken en poelen, invult. Deze gegevens komen te staan in het digitale dashboard van Meet je Landschap.

Door de staat van het landschap te kennen, kunnen we elementen beheren, herstellen en het leefgebied van diersoorten verbeteren.
De data van het dashboard, dat we met Ordina ontwikkelden, is bedoeld voor vrijwilligers die werkzaamheden in het landschap uitvoeren. Voor provincie en gemeenten is het een hulpmiddel bij plannen voor landschapsontwikkeling of de omgevingsvisie.
Op woensdag 19 mei vindt van 20.00 tot 21.30 uur de online introductieavond plaats met alle informatie. Je hoort dan precies hoe het werkt.
Heb je interesse om deel te nemen, meld je dan vóór 14 mei aan via de Agenda op www.landschaperfgoedutrecht.nl. Meer over Meet je Landschap kan je lezen op

www.landschaperfgoedutrecht.nl/ik-wil-behouden/meet-je-landschap.