Plantenmarkt

LOENEN > Op zaterdag 8 mei, de dag voor Moederdag, is er weer de plantenmarkt in De Spinnerie in Loenen van 08.30 tot 15.30 uur. Komt u ook mooie tuinplanten en heerlijke aardbeien kopen? Natuurlijk is de opbrengst weer voor de Voedselbank in Amsterdam Zuid-Oost waar altijd veel geld nodig is, 'Zij steunen gemiddeld 700 gezinnen per week, zonder enige subsidie. Helaas hebben zij onze steun vorig jaar moeten missen en u onze prachtige plantjes om uw tuin op te fleuren, dus fantastisch om dit jaar de markt te kunnen houden, uiteraard respecteren wij de coronamaatregelen. Graag tot komende zaterdag', aldus de Bazaarcommissie Hervormde Gemeente Loenen.


Tienhoven Toont

TIENHOVEN > Het team van ‘Tienhoven Toont’ heeft helaas moeten besluiten om ook dit jaar geen evenement te organiseren. Het besluit komt voort uit de vele onzekerheden rondom COVID-19. De organisatie van Tienhoven Toont wordt doorgeschoven naar de laatste zaterdag van september 2022 en hopelijk zijn zij dan wel in de gelegenheid om deze mooie en bijzondere kunst- en cultuurdag te organiseren in de dorpen Tienhoven en Oud-Maarsseveen. Zij hopen van harte op uw warme belangstelling en deelname op zaterdag 24 september 2022! U kunt hen volgen via www.tienhoventoont.nl en via Facebook en e-mail: info@tienhoventoont.nl.


Collecte

LOENEN > De collecte door de Hartstichting in Loenersloot en Loenen heeft dit jaar 2185 euro opgebracht. De organisatie wil alle collectanten bedanken voor hun inzet om weer een mooi bedrag op te halen.


Bridgekampioenen

MAARSSEN > Al een jaar lang geen nieuws van de bridgeclubs uit Maarssen. Met honderd personen bridgen in een zaal kan vanwege corona nog steeds niet. Er is wel licht aan het einde van de tunnel. Er zijn al veel bridgers gevaccineerd en omdat we weer twee andere spelers thuis mogen ontvangen, wordt het thuisbridgen langzamerhand weer opgestart (zie voor informatie www.Kofferbridgemaarssen.nl). Het afgelopen jaar hebben veel leden online bridgen ontdekt. De Nederlandse Bridgebond heeft een programma, met de naam Step, ontwikkeld en veel leden van de drie Maarssense verenigingen hebben daarvan gebruikgemaakt. Dat bracht BC de Vechtstreek op het idee om een wedstrijd om het Stepkampioenschap van Maarssen te organiseren. Leden van BC Maarssenbroek, Haddekik en BC de Vechtstreek streden op 23 april om de titel. Winnaars werden Ans de Vries en Ben Bloemen. De hoofdprijs, een wisselbeker, is mogelijk de start van een nieuwe jaarlijkse traditie.


Open dag

MAARSSEN > Helaas kan ivm met de coronamaatregelen de open dag van tennisclub Luck Raeck te Maarssen op 13 mei niet doorgaan voor de senioren. De open dag voor de jeugd tot 18 jaar (van 10.00 tot 14.00 uur) kan wel doorgaan, mits de ouders de kinderen uitsluitend halen en brengen maar niet op het park komen. Kijk voor meer informatie op de website www.luckraeck.nl.