Afbeelding

In lokale politiek kun je echt wat betekenen

Start van de campagne van de PvdA voor de gemeenteraad

STICHTSE VECHT > Op 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang.


De PvdA Stichtse Vecht start deze week een campagne om kennis te maken met mensen die in de gemeentelijke politiek graag iets concreets willen doen met hun talenten en idealen. Bestuursvoorzitter Frans van Zoest snapt dat mensen misschien denken dat 2022 nog ver weg is. 'Maar het is nu hét moment om actief te worden. We hebben natuurlijk al diverse ervaren mensen, maar de frisse blik en andere ervaring van nieuwe mensen is heel belangrijk. Daarom organiseerden we eind vorig jaar een kennismakingstraining waar 9 inwoners aan deelnamen.' Irene en Leo zijn twee van hen. Zij kijken nu mee met de fractie en ontwikkelen onder het motto ‘Positieve Energie’ concrete standpunten over duurzaamheid in Stichtse Vecht voor de komende jaren.
'Ik ben minder gaan werken omdat ik me graag maatschappelijk wil inzetten in mijn eigen regio. Ik werd enthousiast van de kennismakingstraining. Mijn ervaring in bedrijfsvoering, innovatie en blije klanten kan ik bij de PvdA Stichtse Vecht mooi combineren met mijn sociale hart en zorgen over het klimaat,' aldus Leo.
Irene is al jaren lid van de PvdA en is blij dat ze eindelijk de stap heeft gezet om ook echt actief te worden. 'Ik heb de kennismakingstraining mee georganiseerd en eraan deelgenomen, dat was erg leuk en leerzaam. Ik denk dat er veel mogelijk is wanneer we belangrijke uitdagingen combineren. Als we sociale huurwoningen isoleren, werken we aan betaalbaar wonen, het klimaat èn aan energiearmoede.'

Inwoners die eens willen kennismaken met de PvdA Stichtse Vecht, kunnen zich aanmelden voor een online Meet & Greet met de partij op 3 juni van 19.30-20.30 uur. Meer informatie op https://stichtsevecht.pvda.nl/gr-2022.