Afbeelding

Politie jaagt op jeugdige brandstichters

VLEUTEN > Het slechte weer deze week met veel regen zorgt even voor een adempauze, maar als volgende week het kwik weer omhoog gaat is het weer volop waakzaamheid en uitkijken naar de brandstichters.


De politie zoekt een groep jeugdige brandstichters, die dit weekend huis heeft gehouden bij de Haarrijnseplas. Een grote strook gras ging in vlammen op en ook enkele nesten van broedende vogels overleefden de brand niet.
En het is niet het eerste brandje, Al meer dan 10 keer is de vrijwillige brandweer Vleuten uitgerukt naar de bosschages van het natuurgebied langs de Hollaertpromenade op de grens van Vleuten en Haarzuilens.
Op foto's op www.varnws.nl is te zien dat de schade groot is met ook een verbrand nest van een fazant.
De brandweer en ook de politie gaan uit van brandstichting. Met auto's en motoren en zelfs met de helikopter is de afgelopen dagen na een melding gezocht naar de mogelijke dader(s).
'Buiten deze nutteloze vernieling van de natuur worden ook de broedende vogels en fazanten nu de dupe, getuige de gevonden nesten met verbrande eieren. Mocht u iets verdachts zien of gezien hebben in deze omgeving graag direct 112 bellen,' zo is de oproep van politie en brandweer, die geen goed woord over hebben voor de fikkiestekers.
'Was het lastig om even een paar tellen na te denken toen jullie dat droge gras in de fik staken?' is de sneer van de politie naar de groep.
Het gaat dus om een groep van vier tot vijf jongens van ongeveer 12 en 13 jaar en een van de jongens heeft een witte mountainbike. Het is zaak, dat zij snel gepakt worden.