Bert van Rossum en Jan Rutterkamp bij de Haarrijnseplas.
Bert van Rossum en Jan Rutterkamp bij de Haarrijnseplas.

Volop in training zwemtocht Voedselbank

STICHTSE VECHT > Wie is toch die man, die daar zwemt in de Vecht?


Die vraag zal de komende weken wel vaker worden gesteld. En het antwoord is: dat is Bert van Rossum (64) in training voor de grote zwemtocht door de Vecht met als goed doel de Voedselbank Stichtse Vecht. Samen met zijn maatje Jan Rutterkamp (55) gaat hij op 7 juli in Oud-Zuilen van start voor een zwemtocht van 25 km in de Vecht naar Nigtevecht.
Nu al is het duo bezig met het verkennen in gedeeltes van het parcours. De trainingen in het buitenwater zijn flink opgeschroefd, maar alles gaat volgens plan.
'De trainingen gaan oplopen naar 20 tot 25 kilometer per week. Water genoeg in de buurt. We zwemmen afwisselend in de Haarrijnseplas, de Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen en natuurlijk de Vecht op stukken van het parcours,' aldus Bert van Rossum tussen de trainingen door. 'We zoeken een lekker tempo, dat we straks de hele tocht kunnen volhouden.'
Meezwemmen en volgboten zijn niet toegestaan gezien alle regels, maar juichen vanaf de kant wel op gepaste afstand van elkaar. En sponsors zijn ook nog altijd welkom. Het doel is om 6500 euro op te halen voor Voedselbank, de teller loopt nu richting de 3000 euro, dus er kan nog een flink bedrag bij voordat de tocht begint.
'Wij doen in ieder geval ons best voor de Voedselbank met deze unieke tocht', aldus Bert van Rossum, die hoopt dat Stichtse Vecht warmloopt voor deze sportieve actie voor een goed doel. Een dubbeltje per inwoner brengt al 6500 euro op, maar dat mag altijd meer zijn. Kijk op www.geef.nl voor de donatie.