Speelplek

BREUKELEN > Denk mee over de herinrichting van de speelplek in het Henk van der Griftpark in Breukelen Noord. De gemeente wil de speelplek in het Henk van der Griftpark opknappen en wil graag weten wat de wensen van de gebruikers zijn. Denk mee, kom met ideeën en vul de vragenlijst in vóór 16 mei op de facebookpagina van het park. 'De resultaten werken we uit in een definitief ontwerp. Houd er rekening mee dat soms aanpassingen nodig zijn om de speeltuin ook echt te kunnen realiseren. Na de zomer willen we het plan voor de speeltuin uitvoeren. Tijdens het werk aan de speeltuin kunnen kinderen er niet spelen. Ook hebben nieuwe planten en gras tijd nodig om te groeien. Hoe lang dat precies duurt is afhankelijk van het weer,' aldus een woordvoerder van de gemeente.


Zaterdagvoetbal

MAARSSEN > Vanaf aankomend seizoen zal DWSM naast een aantal nieuwe jeugdteams ook een 1e elftal hebben op de zaterdag. 'Als club zijn we een traject gestart waarin we met veel ambitie naar de toekomst kijken. Voor de club is dit dan ook een enorme stap vooruit. Met het oog op de toekomst en doorstroming van eigen jeugd uit de omgeving zijn we trots dat we aankomend seizoen een leuk representatief 1e elftal hebben. Uiteraard zullen we snel met meer informatie komen over ons 1e elftal! Houd onze facebookpagina in de gaten: https://www.facebook.com/dwsmmaarssen', aldus het bestuur van de Maarssense voetbalclub.


Polsstokverspringen

REGIO > Gezien de huidige situaties met betrekking tot de Covid-19 (corona) maatregelen is de start van het polsstokseizoen nog erg ongewis. De tweede versoepeling die ons allemaal in het vooruitzicht werd gesteld is op dit moment uitgesteld. 'Afgelopen week hebben we wel de eerste voorzichtige versoepelingen gehad. Voor de buitensporten staat in de stappen 2 tot en met 5 dat er meer vrijheden komen. Tot op heden is niet bekend welke vrijheden we per stap kunnen verwachten. Hierdoor zijn we genoodzaakt om alle wedstrijden tot nader order af te gelasten. Zodra we groen licht krijgen om te starten met de wedstrijden brengen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte', aldus het bestuur.

Er mogen in clubverband wel wedstrijden worden georganiseerd, de trainingen in clubverband mogen normaal plaatsvinden. Vanaf de leeftijd van 27 jaar geldt de 1,5 meter regel. Voorlopig zijn competitiewedstrijden nog niet toegestaan. 'We hebben besloten om mee te bewegen met de eventuele versoepelingen van de maatregelen. Voor de start van het wedstrijdseizoen zullen we net als vorig jaar een protocol opstellen conform de richtlijnen van het NOC/NSF. Vanaf nu bekijkt het kabinet de situatie per week, wij volgen dit op de voet, zodra er nieuwe maatregelen zijn die op onze sport betrekking hebben, gaan we zo snel als mogelijk alles in het werk stellen om van start te gaan. We houden iedereen hiervan op de hoogte via www.pbholland.com,' zo laat het bestuur weten.