Uiteraard werden ook fysiek bloemen gelegd bij de graven.
Uiteraard werden ook fysiek bloemen gelegd bij de graven.

Veel digitale bloemen bij oorlogsmonument

MAARSSEN > Het Comité 4 en 5 mei Maarssen en Tienhoven is zeer tevreden over de nationale herdenking op 4 mei.


'Door de coronamaatregelen konden we niet, zoals gebruikelijk, om 20.00 uur samen komen in park Goudestein. We hebben een oproep gedaan aan onze inwoners om dit jaar digitaal stil te staan bij de oorlogsslachtoffers en via onze website digitaal een bloem te leggen bij het bekende monument in park Goudestein in Maarssen.
Daar is massaal gehoor aan gegeven. Op bepaalde momenten was de website zelfs lastig bereikbaar. We zijn dan ook heel dankbaar dat aan deze oproep gehoor is gegeven,' aldus Jos van Nieuwenhoven voorzitter van het Comité 4 en 5 mei Maarssen en Tienhoven over de belangstelling.
Het Comité heeft op 4 mei persoonlijk een bezoek gebracht aan alle oorlogsslachtoffers die in Maarssen, Tienhoven en Oud-Zuilen begraven liggen en een bloemstuk gelegd.
Aan het einde van de middag was de officiële kranslegging in park Goudestein, waar wethouder Hetty Veneklaas een krans legde namens het gemeentebestuur en de voorzitter van het Comité een krans legde namens Het Verzet, de Veteranen en het bestuur van Comité 4 en 5 mei Maarssen en Tienhoven.
Later bracht ook basisschool de Zilvermaan nog een bezoek aan het monument om bloemen te leggen en om 20.00 uur stonden de Veteranen stil bij het monument. als eerbetoon.
Kijk voor meer informatie, foto's en een video op de website www.4en5meimaarssenentienhov-en.nl.