Zwerffietsen zijn een hardnekkig probleem

PvdA trekt andermaal aan de bel om overlast echt aan te pakken

STICHTSE VECHT > Weesfietsen, zwerffietsen, fietswrakken, wel of geen sticker om af te voeren: het zal allemaal wel, maar de overlast van rondslingerende fietsen in welke staat dan ook, is nog steeds een probleem.


Onlangs speelde de discussie weer bij de flats in Bisonspoor in Maarssenbroek, waar ondanks herhaalde klachten een bundeltje fietsen hardnekkig blijft staan. En ook op andere locaties bij winkelcentrum Bisonspoor en het station Maarssen verrommelen weesfietsen het straatbeeld of zorgen de wrakken voor beperkte doorgang.
Al ruim drie jaar spant de PvdA zich in om een juiste en effectieve aanpak voor elkaar te krijgen bij de gemeente, maar blijkbaar tevergeefs.
Een druppel water holt de hardste steen uit, dus de PvdA trekt weer aan de bel. 'Zeer tevreden waren wij over de aanpassing van de APV onlangs, waardoor mogelijkheden om in te grijpen werden verruimd. Desondanks staan genoemde fietsen nog steeds gedurende lange tijd op de bekende plekken. Hetzelfde geldt trouwens voor fietsen tussen café-restaurant Oud Zuid en Hans en Frietje in Loenen. Vele fixiemeldingen van bewoners hebben niet of nauwelijks tot resultaat geleid,' aldus PvdA-fractievoorzitter Joseph Toonen, die nu weer vragen stelt aan het college.
'Wat is de oorzaak dat er onvoldoende wordt opgetreden tegen wees- en zwerffietsen? Heeft dat te maken met het ontbreken van een beleidsregel aangaande wees- en zwerffietsen?'
De PvdA is het eigenlijk meer dan zat dat er nog steeds geen effectief beleid is ontwikkeld en wil nu precies weten hoe snel en voortvarend de gemeente dit probleem gaat aanpakken.
'Hoe lang moeten de bewoners nog wachten tot er daadwerkelijk wordt ingegrepen?' aldus een geërgerde fractievoorzitter Joseph Toonen richting het college.