Zorgen over het onderhoud van de begraafplaats in Loenen

LOENEN > Het is slecht gesteld met de staat van onderhoud op de algemene begraafplaats in Loenen.


Op het bewonersplatform Inwoners van Loenen staan berichten van inwoners, die zich grote zorgen maken over het kerkhof aan de Driehovenlaan bij de Rijkstraatweg. Op een reeks foto's is te zien dat het groen tussen en op de graven welig tiert. De noodkreet van inwoners is opgepakt door de fracties van het CDA en Lokaal Liberaal. De twee partijen hebben nu opheldering gevraagd aan het college. 'Wordt deze begraafplaats actief beheerd en wordt het onderhoud conform het opgestelde beheerplan uitgevoerd?' zo willen de raadsleden Bas Verwaaijen (Lokaal Liberaal) en Sarah van Lindenberg - Hess (CDA) weten in een reeks technische vragen.
De fracties willen ook duidelijkheid over de eventuele achterstanden in het onderhoud en wie is er dan verantwoordelijk voor het beheer. 'Als er meerdere betrokkenen zijn, dan graag een onderverdeling en door wie wordt het onderhoud gefinancierd?' Lokaal Liberaal en het CDA hebben ook vragen over de grafkosten en de leges en een eventuele stijging van de bijdrages.
'De laatste rustplaats van inwoners hoort er goed en verzorgd uit te zien en we maken ons dus zorgen of dit hier wel goed gaat. Wat is de reden dat de begraafplaats er momenteel zo uitziet? En wat is de stand van zaken betreffende het onderhoud van het zogeheten uitvaarthuisje op de begraafplaats?' zo willen de fracties weten. Al eerder kwamen ook van uitvaartondernemingen klachten over de staat van onderhoud op de begraafplaatsen in Maarssen en Breukelen.