Over Holland

BREUKELEN > De gemeente Stichtse Vecht heeft Utrechts Landschap de omgevingsvergunning verleend voor de restauratie van parkbos Over Holland.
Het uitbaggeren van de sloten en het plaatsen van bruggetjes heeft voor het Utrechts Landschap de meeste prioriteit. Het zal echter nog wel enige tijd duren voor er een spade de grond in gaat, want er moet nog een planning worden gemaakt en het aanbestedingstraject dient in werking te worden gezet, zo meldt de wijkcommissie Breukelen Noord in de nieuwsbrief.


Wandelen

STICHTSE VECHT > Welzijn Stichtse Vecht heeft een servicedienst waarbij vrijwilligers mensen ondersteunen in situaties waarin andere instellingen, familie of vrienden even niet kunnen helpen. Voor veel mensen is bijvoorbeeld wandelen, tegenwoordig een ontsnapping aan het vele thuiszitten. Dit is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend, want als je bijvoorbeeld in een rolstoel zit ben je afhankelijk van een maatje dat je duwt. En als je minder goed ter been bent, is het fijn als er iemand bij je is die je kan begeleiden. Heb je tijd over en wil je in Maarssen wandelen? Ben je graag buiten en sterk genoeg om (eventueel) een rolstoel te duwen en maak je graag een praatje? Dan is deze vrijwilligersfunctie jou wellicht op het lijf geschreven en maken ze graag kennis met je. De cliënten kunnen niet wachten om samen een wandeling te maken en zo ‘samen te genieten van het mooie lenteweer’. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact op met Daphne de Vette via (0346) 290710 of d.devette@welzijnsv.nl. Kijk ook eens op www.welzijnstichtsevecht.nl.


Prikken

MAARSSENBROEK > Elke 1e zondag van de even maanden is er een opschoonactie in Bloemstede. Op zondag 6 juni 10.00 uur is het weer zo ver. 'We verzamelen bij de opslagplaats ter hoogte van nr 670. Iedereen is welkom om te komen helpen om de buurt netter te maken. Handschoenen, knijpers, prikkers en vuilniszakken zijn aanwezig,' aldus de organisatie. De voordelen op een rij: een opgeruimde buurt, twee uur lichaamsbeweging, contact met je buurtgenoten.'


Kinderboerderij open

MAARSSENBROEK > Het afgelopen jaar was zwaar voor kinderboerderij Otterspoor in Maarssenbroek. Maar sinds gisteren is het belangrijke ontmoetingspunt in Reigerskamp voor jong en oud weer open. Er zijn nog wel beperkingen. De binnenruimte blijft nog gesloten voor het publiek. Op het grote plein kunnen de dieren weer geknuffeld worden. Ze verkopen ook eieren, koffie of warme chocolademelk, aldus het bestuur van de kinderboerderij.


Brandweer

NIEUWER TER AA > De nieuwe brandweerkazerne wordt zaterdag in gebruik genomen en dan verhuizen alle wagens naar het nieuwe onderkomen op de hoek van de Dorpsstraat – Ter Aaseweg. De hele nieuwbouw is precies volgens schema gegaan.