De rondreizende expositie wordt het eerst bij Fort Maarsseveen opgebouwd.
De rondreizende expositie wordt het eerst bij Fort Maarsseveen opgebouwd.

KunstRonde Vecht en Plassen 25 jaar


Rondreizend

Landschap

Door Ed Kamans

STICHTSE VECHT > Dit jaar bestaat de KunstRonde Vecht en Plassen 25 jaar en dat zal gevierd worden op een bijzondere manier.

Niet alleen is er de gebruikelijke KunstRonde (dit jaar weer in september) met het werk van de leden op allerlei locaties in het Vecht- en Plassengebied, ook is er vanaf 16 mei een unieke expositie in de open lucht te zien.
Deze speciale expositie zal rondreizen langs drie monumentale forten van de Hollandse Waterlinie. Op een serie grote fotoborden zal het werk van de leden op een kwalitatief hoogstaande manier worden tentoongesteld, zodat een uniek samenspel van landschap, geschiedenis en kunst ontstaat.
Zonder twijfel wordt een wandeling langs deze tentoonstelling op een van de forten een bijzondere ervaring, die u niet wilt missen.
Vanaf het Hemelvaartweekend op 16 mei is het werk van alle kunstenaars te zien op Fort Maarsseveen.
De borden van 110 cm bij 110 cm tonen een speciale selectie van het oeuvre van de kunstenaars die in september zullen meedoen aan de KunstRonde.
Vervolgens zal deze expositie vanaf 2 juli op het Fort Nigtevecht te zien zijn en tenslotte, vanaf 27 augustus op Fort Nieuwersluis.

Drie mogelijkheden om deze ‘special edition’ expositie te komen bewonderen.

Inmiddels leert de ervaring dat de KunstRonde door kunstkenners en -liefhebbers vanuit heel Nederland wordt bezocht. Dit jaar zal de KunstRonde in het weekend van 18 en 19 september plaatsvinden. Noteer deze data alvast in uw agenda als u de KunstRonde niet wilt missen.
Deze rondreizende expositie is ideaal om een voorproefje te krijgen van het werk van de kunstenaars, die u later dit jaar graag zou willen gaan bezoeken in hun atelier of galerie.

De reizende tentoonstelling is vorige week begonnen in Fort Maarsseveen Herenweg 3, 3602 AM, Maarssen. Geopend: iedere dag 10.00 - 17.00 uur.

Dan wordt alles weer afgebroken en verhuisd naar de de volgende halten. En dat is vanaf 2 juli Fort Nigtevecht Velterslaan 1, 1391 HV, Abcoude, Geopend: zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur. Na zes weken is een nieuwe plek aan de beurt.
En dan is alles vanaf 27 augustus te zien bij Fort Nieuwersluis Rijksstraatweg 7B, 3631 AA, Nieuwersluis. Geopend: woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 10.00 - 16.00 uur. Zaterdag gesloten. Het is nog niet bekend hoelang de reizende expositie daar te zien is.
En dan komt de KunstRonde Vecht & Plassen al in beeld. Op zaterdag 18 en zondag 19 september kunt u dan genieten.
Kijk voor meer informatie op de website: www.kunstronde.nl. En volg alles ook via facebook, twitter en instagram met veel mooie foto's.
De KunstRonde 2021 is mede mogelijk dankzij bijdragen van sponsors, zoals VARnws en donateurs en de subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Stichtse Vecht.

Afbeelding
Afbeelding