Fietsendiefstallen

BREUKELEN > Het was de afgelopen weken flink raak met het stelen van fietsen op diverse locaties in Breukelen. Vooral elektrische fietsen waren het doelwit. De professionele bende sloeg vooral toe bij winkelcentrum Noord en het station bij Breukelen. De politie houdt beide locaties extra in de gaten. ‘De daders gebruiken zwaar gereedschap, want sommige fietsen stonden echt goed op slot’, aldus de politie. Wie iets verdachts ziet, kan 112 bellen.


Mishandeling

MAARSSENBROEK > De politie is op zoek naar twee mannen, die twee jongens hebben mishandeld. Het incident gebeurde donderdagavond 13 mei, rond 20.30 uur in Zwanenkamp bij het fietspad ter hoogte van de lagere nummers (30/40 nummers). 'Weet jij wie de verdachten zijn of ben jij een van de verdachten? Meld je dan bij ons. Dat voorkomt dat wij de bij ons beschikbare camerabeelden met het grotere publiek moeten delen. Als je de verdachte kent, dan kan anoniem melden ook via 0800-7000,' zo is de oproep van de politie. De verdachten zagen er als volgt uit: eerste man 20/30 jaar, getinte huidskleur, groene Dsquared pet, donkergroene parajumper jas, witte schoenen, blauwe broek. En de tweede man reed op een zwart elektrisch stepje, hij is 20/30 jaar, blanke huidskleur, zwarte hoodie/jas met touwtjes aan de capuchon en blond kort haar.


Aanhoudingen

VLEUTEN > Voor de overval op 11 maart op Het Kruidvat aan de Hindersteinlaan heeft de politie dinsdag 18 mei twee jongens en een man aangehouden. Op 11 maart kwamen twee jongens de winkel binnen en bedreigden personeel en klanten met steekwapens. Met een geldbuit gingen zij ervandoor. Het onderzoek leidde onlangs naar twee 14-jarige jongens uit Utrecht en Vleuten en een 22-jarige man uit Vleuten. De man wordt ervan verdacht de vluchtauto bestuurd te hebben.