Raadslid

STICHTSE VECHT > Lokaal Liberaal heeft een nieuw raadslid. Vorige week is Olaf Morel geïnstalleerd door burgemeester Reinders in de gemeenteraad. Hij is de vervanger van Rein Bonhof, die vanwege zijn werk het raadslidmaatschap heeft neergelegd. De installatie van Morel vond plaats in een vrijwel lege raadszaal in het Koetshuis in Breukelen omdat de raad digitaal vergadert vanwege de coronarestricties.


Dierenambulance

STICHSTE VECHT > De dierenambulance Stichtse Vecht zoekt versterking. 'Wij zoeken met spoed vrijwilligers die ons en natuurlijk onze dierenvriendjes willen ondersteunen. Vooral nu de zomer in aantocht is hebben wij lieve en enthousiaste chauffeurs nodig, ook bijrijders zijn welkom. Mocht je interesse hebben, laat het ons weten dan mag je meerijden en kijken of het echt iets voor je is. Bel naar 06-53315557 en meld je aan,' zo is de oproep van de Dierenambulance.


Veteranendag

STICHTSE VECHT > Vanwege het coronavirus en de geldende coronamaatregelen zijn samenkomsten en evenementen vooralsnog niet toegestaan. 'Ook later dit jaar zal naar verwachting de gedecoreerdenmiddag niet in de vertrouwde vorm kunnen plaatsvinden. We hebben daarom besloten de gedecoreerdenmiddag voor dit jaar te annuleren,' zo laat het college weten op vragen van Lokaal Liberaal-raadslid Bas Verwaaijen. 'De gedecoreerden ontvangen een persoonlijk bericht van de burgemeester. Ook de Veteranenbijeenkomst in de vorm van een samenkomst met de veteranen zal dit jaar - net als de gedecoreerdenmiddag - niet in de vertrouwde vorm doorgang kunnen vinden vanwege de coronamaatregelen De veteranen ontvangen een persoonlijk bericht van de burgemeester.


Achtervolging

BREUKELEN > Een autodief heeft in de nacht van maandag op dinsdag levensgevaarlijke capriolen uitgehaald op de A2 langs Breukelen en Maarssen richting Utrecht. 'De verdachte probeerde te ontkomen en reed met bizarre snelheden over de A2 en ging zelfs een groot gedeelte tegen de richting in. Dit deed hij maar liefst met een snelheid van 170 km/u! Uiteindelijk is het voertuig in de berm beland en is de verdachte enkele meters verderop aangehouden door de collega's uit Nieuwegein. Er is niemand gewond geraakt', aldus de politie op Instagram. 'Het voertuig bleek gestolen te zijn. Al met al een goeie samenwerking geweest. Het onderzoek loopt nog.'


Telefoondief

VINKEVEEN > De politie heeft vorige week een zakkenroller opgepakt in Vinkeveen dankzij een traceerapp op een gestolen iPhone. De eigenaar van de smartphone merkte dat haar telefoon weg was en zag dat haar iPhone op dat moment op de Zuilense Ring in Maarssen actief was. Agenten gingen vervolgens op zoek naar de verdachte. 'Uiteindelijk konden wij ons zoekveld verkleinen in Vinkeveen waar er maar één voertuig overbleef waar de mogelijke verdachte in zou zitten,' schrijft de politie Stichtse Vecht op Facebook. Agenten hebben de verdachte opgepakt voor heling.