Contactcirkel

MAARSSEN > Hoe werkt de Contactcirkel van het Rode Kruis? Als u deelnemer wordt van de cirkel, hoort u bij een groepje mensen, dat op elkaar let. Elke dag neemt dezelfde persoon kort telefonisch contact met u op om te informeren of het goed met u gaat. Als er niet wordt gereageerd alarmeert de cirkel iemand uit uw omgeving, zoals een goede buur of familielid, die dan een kijkje bij u komt nemen. U wordt niet zomaar vergeten. Dat geeft een veilig gevoel. De Contactcirkel is er kosteloos voor alleenwonenden en alleenwonende ouderen en zorgt elke ochtend voor een contact tussen 8.30 en 9.00 uur. Wilt u informatie of aanmelden? Neem dan contact op met Suzan Pijls: spijls@redcross.nl (06-12679754) of met Marianne Meijer: gcmeijer@ziggo.nl (0346) 568070.


Goede ideeën

STICHTSE VECHT > De PvdA Stichtse Vecht vraagt inwoners om hen uit te dagen met goede ideeën voor een betere gemeente, buurt of straat. Zij gebruikt deze als inspiratie voor het opstellen van haar nieuwe verkiezingsprogramma. Dat moet over een half jaar klaar zijn. In maart volgend jaar wordt namelijk weer een nieuwe gemeenteraad gekozen. 'Alle ideeën zijn welkom,' zegt Lukas Burgering namens de programmacommissie. 'We laten ons graag inspireren en uitdagen door wat er leeft aan zorgen en ideeën bij inwoners, bedrijven en organisaties. Als Stichtse Vecht er maar socialer, duurzamer en leefbaarder van wordt!'
De PvdA wil van inwoners graag weten waarvoor de politiek in Stichtse Vecht zich de komende jaren echt moet hard maken wat hen betreft en wat er moet gebeuren in hun eigen dorp, buurt of straat. 'We zouden het ook ontzettend leuk vinden iets te horen van onze jonge inwoners, doordat ouders hun kinderen vragen wat zij voor ideeën hebben en ons dat opsturen,' aldus Lukas Burgering. Alle reacties blijven vertrouwelijk en kunnen worden gestuurd naar programmacie.pvdasv@gmail.com. De leden van de PvdA Stichtse Vecht stellen in november het verkiezingsprogramma vast.


Historische vereniging

LOENEN > Aangezien er nog onduidelijkheid is over verdere versoepelingen in samenkomsten van aantallen personen, zal de Algemene Ledenvergadering van 3 juni van de Historische Kring Loenen geen doorgang vinden. Ook de aansluitende lezing van drs. Juliette Jonker over het leven in de Vechtstreek tussen 1900 en 1925 kan helaas niet doorgaan. Voor deze lezing en de ledenvergadering zal een nieuwe datum in het najaar gezocht worden. Deze datum en actuele ontwikkelingen zullen via deze website bekend gemaakt worden (www.hkloenen.nl).


Soestwetering

LEIDSCHE RIJN > Van 31 mei tot en met 4 juni wordt er een nieuwe laag asfalt aangebracht op een deel van de Soestwetering. Het gaat hier om het deel tussen het Lageweideviaduct en de Woudwetering. Tijdens de werkzaamheden is er een omleiding voor het verkeer vanaf de A2 (beide richtingen) richting het St. Antonius Ziekenhuis, De Wetering en Leidsche Rijn Centrum om via afrit 6 Maarssen.