Bedreiging

KOCKENGEN > Op dinsdag 25 mei heeft er een bedreiging plaatsgevonden op het fietspad op de Galgerwaard in Kockengen. Hier is een man bedreigd door een onbekende man met een mes. Deze man is er later vandoor gegaan in een wit bestelbusje, mogelijk een Opel Combo. ’Van de bedreiging zijn vermoedelijk meerdere mensen getuigen geweest. Wij willen heel graag contact met deze getuigen’, zo is de oproep van de politie Stichtse Vecht. ‘Ben jij deze getuige of heb je meer informatie in deze zaak? Laat het ons weten; dat kan via een DM. Via ons algemeen politienummer 0900-8844 of meld misdaad anoniem via 0800-7000.’


Bosdijk

PORTENGEN > Tot en met vrijdag 4 juni is de Bosdijk in Portengen afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Portengense Zuwe, Oud Aa en de Korte Zuwe (en andersom). De afsluiting is nodig omdat de gemeente werkzaamheden voor het onderhoud gaat uitvoeren. Op een aantal locaties op de Bosdijk wordt asfalt van de rijbaan verwijderd en vervangen. Waar nodig wordt ook de fundering onder de weg verbeterd. De hulpdiensten kunnen de werkzaamheden te allen tijde passeren. 'We zorgen ervoor dat bewoners van de Bosdijk de woningen kunnen bereiken,' aldus de gemeente.


Auto-inbraken

MAARSSENBROEK > Er zijn in de nacht van donderdag op vrijdag meerdere auto-inbraken geweest in de wijk Boomstede, zo waarschuwt de wijkcommissie Boomstede op facebook. ‘De eerste melding kwam om omstreeks 03.00 uur via de Buurtpreventie app van Boomstede. Op dit moment zijn er 3 auto's bekend, allen VW (E-)Golf, waarvan bij 2 auto's de navigatie is gestolen. Neem bij inbraak altijd contact op met de Politie Stichtse Vecht, aldus de wijkcommissie.