ParkPodium

BREUKELEN > De zomer staat voor de deur en het coronavirus is op de terugweg. En dat geeft perspectief voor Park Podium Boom en Bosch in Breukelen met de concerten. 'In 2020 hebben we als stichting helaas geen vervolg kunnen geven aan het 25-jarig jubileum in 2019. Op dit moment onderzoeken we of we vanaf zondag 25 juli tot en met zondag 29 augustus nog 6 zondagen openluchtconcerten kunnen organiseren. We zijn hierbij uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden die de overheden ons bieden', aldus het bestuur, dat nu nadenkt over de voorwaarden en beperkingen. 'Misschien maximaal 250 bezoekers en toegangscontrole op vaccinatie of negatieve test. En alleen zitplaatsen op 1.5 meter afstand met speciale oplossingen voor de cateringvoorzieningen. Wij doen er alles aan om het te laten slagen.' En jij? Vind je het leuk als de concerten weer plaatsvinden? En ga je een van de concerten bezoeken? Laat het ons weten via een reactie op Instagram of via www.parkpodium.nl.


Boekenweek

BREUKELEN > Boekhandel Van Kralingen in Breukelen heeft een mooi programma in de Boekenweek! Vrijdag 4 juni van 12.30 tot 15.00 uur: Frénk van der Linden, schrijver van ‘En altijd maar verlangen,’ met een goed gesprek over de liefde. Ook op 4 juni vanaf 14.30 uur: Ingrid de Vries presenteert haar boek ‘Schijnvrucht’. En op zaterdag 5 juni tussen 14.00 en 15.00 uur signeert Lot Vekemans haar boek ‘De verdwenene'.


Wandeling

STICHTSE VECHT > Dit jaar organiseert het Vechtstreekmuseum in het themajaar 'Ode aan het landschap' samen met Landgoed Vrederijk en polderwachter Marcel Blekendaal wandelingen door de nieuw ontwikkelde natuur op Landgoed Vrederijk. In 15 jaar veranderde het gebied van verwaarloosd houtkapbos en uitputtend maïsland, naar een goed onderhouden landgoed met bijzondere zichtlijnen. Bos, weiland en het nieuwe plasdrasgebied zorgen voor een groeiende biodiversiteit. Landgoed Vrederijk leeft! Polderwachter Marcel Blekendaal neemt een kleine groep belangstellenden (met kaplaarzen of goede waterdichte wandelschoenen!) mee op zijn tocht door het landschap. De eerstvolgende wandeling in deze reeks staat gepland op zondag 13 juni. Deze rondleiding start om 14.00 uur en duurt circa 1,5 uur. Voor elke rondleiding is plaats voor maximaal 10 personen. De kosten bedragen 5 euro pp. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Kijk op de site van het Vechtstreekmuseum, ook over de heropening van museum bij Goudestein in Maarssen.


Geboorteaangifte

STICHTSE VECHT > Ouders in Stichtse Vecht kunnen sinds kort online aangifte doen van een geboorte. Voorheen kon dat alleen op het gemeentekantoor. Verloskundigen brengen deze nieuwe mogelijkheid onder de aandacht bij zwangere vrouwen. Er zijn al verschillende online aangiftes gedaan. Ouders zijn blij met deze mogelijkheid: ‘Met de geboorte van een baby komt er zoveel op je af. Dan is het fijn dat de geboorteaangifte makkelijk en snel vanuit huis kan.' Lees meer op de site van de gemeente.