Jozua Douglas kan rekenen op een geboeid publiek.
Jozua Douglas kan rekenen op een geboeid publiek.

Kinderboekenschrijver Jozua Douglas op bezoek

MAARSSEN > Afgelopen maandag was het feest op KBS de Pionier in Maarssen.


Kinderboekenschrijver Jozua Douglas bezocht de groepen 3 en 4. Jozua is een van de bekendste kinderboekenschrijvers van dit moment. In 2018 schreef hij nog het Kinderboekenweekgeschenk. Het jaar ervoor schreef hij het liedje 'gruwelijk eng' voor Kinderen voor Kinderen. Waar hij vooral bekend om is zijn zijn talloze kinderboeken. Boeken vol humor en spanning. Hij heeft er inmiddels 32 op zijn naam staan.
In de klas, aan de groepen 3 en 4, vertelde hij uitgebreid over zijn voorvaderen van de familie Douglas uit Schotland en wat hem allemaal inspireert om te schrijven. Zo haalt hij zijn inspiratie uit dingen die hij heeft meegemaakt, maar ook zijn eigen fantasie.
Hij liet een leuke 1 aprilgrap zien. Als je net doet dat je een vlieg mept en deze opeet, terwijl het eigenlijk een halve krent is die je daar neer hebt gelegd. Hij had zijn eigen vliegmepper en krenten meegenomen hoe te showen hoe je mensen voor de gek kunt houden. De 1 aprilgrap wijst naar zijn boek Ravi Ravioli waar veel grappen in voorkomen.
Hij vertelde dat hij overal schrijft. In het zwembad, op de wc, onder de douche. Dat vonden de kinderen natuurlijk wel heel bijzonder. Hij schrijft zijn boeken vooral in zijn hoofd. De kinderen hingen aan zijn lippen bij het horen van zijn enthousiaste en levendige verhaal.
Na het vertellen van zijn verhaal was het tijd voor vragen en natuurlijk een handtekening. Vol trots liepen de kinderen daarna de school uit, met een mooi verhaal en een handtekening rijker.